TESTER
Sony A1 II har samme bildebrikke som A1, en 50MP hyperrask stablet CMOS-brikke, men har fått en bedre prosessor, samtidig som autofokusen er merkbart forbedret takket være en ny ekstra AI-prosessor. Både dynamikk og fargegjengivelse er imponerende, og ifølge Sony forbedret( uten at vi kunne verifisere dette, siden vi ikke hadde A1 tilgjengelig).
jobber parallelt med å gi deg tilgang til alle disse egenskapene samtidig med Sonys svært avanserte autofokus i nyeste utgave.
Dyrt, men også et allround-kamera Hvis dette høres dyrt ut, så stemmer det – listepris på kameraet er ca. 90 store lapper, og Sonys dyreste speilløse systemkamera. Men det er ikke Sonys mest høyoppløste kamera( det er A7R V, med 61 millioner piksler), og
A1 II har fått en meget fleksibel skjerm, den kan både vris og tiltes, og passer like godt til portrettformat som landskap og filming. det er ikke på langt nær det raskeste. Den nisjen er reservert for enda et kamera med rå spesifikasjoner – Alpha A9 III med global lukker, 120 bps og blitzsynkronisering inntil 1 / 80.000 sekund.
Med denne lange rekken av spissteknologi og ekstremegenskaper er Sony Alpha A1 II likevel mest et allround-kamera, i toppsjiktet. Det scorer høyt på nesten alle punkter, og har få om noen svakheter – kanskje med unntak av prisen. Og i denne klassen – batterikapasiteten uten ekstra batterigrep, der er konkurrenter som Canon EOS R1 / R3 og Nikon Z9 hvassere.
Hovedinntrykket etter å ha jobbet med dette kameraet en periode, er
SOMMERUTGAVE Nr. 4- 2025
41