Fotomag 4/2021 | Page 32

tester

Fujifilm GFX100S

Reiseklart studiokamera

Fujifilm liker å kalle sin GFX-serie ‘ mer enn fullformat ’. Da retter de skytset mot fullformat småbildekameraer i stedet for tradisjonell mellomformat . Den nye GFX100S holder godt balansen mellom to stoler .
Av Toralf Sandåker

Vi har tidligere testet både den første , modulære GFX50S , og den store GFX100 . Da vi testet GFX50S med 50 Mp for fire år siden savnet vi en bildestabilisator og flere objektiver , men da var systemet helt nytt . Mens GFX100 for to år siden hadde fått bildestabilisering i kameraet , støtte for god 4K video og 100 millioner piksler , var det også ganske stort ( dog ikke større enn f . eks . Nikons og Canons profesjonelle speilreflekskameraer ).

Nå kan vi si at GFX100S som vi tester her , kombinerer det beste fra disse to , og bringer det ett skritt videre . Dette kameraet er mer portabelt enn mange fullformat speilreflekskameraer , samtidig som det beholder alle Fujifilm G-systemets muligheter – med ett unntak : den utskiftbare søkeren er borte . Det sparer vekt og plass , uten at studioegenskapene lider så det gjør noe . Den store skjermen kan vippes i to retninger , så du kan bruke den både i horisontal og vertikal stilling . Og OLED-søkeren
SOMMERNUMMER Nr . 4 - 2021
32