GUIDE | BILDESERIEN
( Karusell 4 :) Dette er den i teksten omtalte fotoreportasjen om dykkerne i Malawisjøen som fanger « akvariefisker » for et veldig spesielt marked av akvarieentusiaster . Dette er en klassisk bildereportasje .
« temaet skal ha dybde og vise et mangfold av situasjoner . Visuelle overflødigheter skal unngås . Hvert fotografi bør legge til nye dimensjoner av forståelse til temaet som fotograferes ».
Hvordan du bygger en bildehistorie eller -essay er et helt fag i seg selv . Formen vil både være avhengig av bildene som er tatt , antall bilder , temaet som du har valgt og ikke minst hvilken type bildeserie du har hatt i tankene . En klassisk bildereportasje bygges gjerne opp med en innledning , en lengre midtdel med en varierende spenningskurve og så en avslutning . Både innledning og avslutning må være et sterkt og gripende bilde for å fange betrakteren og la hen slippe historien med følelse av å ønske mer .
Bare så det er sagt : Det er ikke sikkert at en slik klassisk fortellerform passer din bildeserie , selv
”
En klassisk bildereportasje bygges gjerne opp med en innledning , en lengre midtdel med en varierende spenningskurve og så en avslutning .
ikke om du setter sammen en tradisjonell bildereportasje og kanskje i enda mindre grad om bildeserien for eksempel skal illustrere en drøm .
Som en del av redigeringen bør du tenke på at selv om du vil at bildene dine skal være varierte , bør de også se ut som om de hører sammen . For å oppnå dette , vil du gjerne etterbehandle alle bildene i en fotohistorie på en ens måte ( eller hvis du skal filme , bruke samme type film gjennom hele historien ) slik at blant annet fargene stemmer overens .
Når bildeserien endelig er ferdig satt sammen og produsert , bør du ikke la den støve ned på datamaskinen din . Prøv å gjøre noe med bildehistorien din : Sett opp et nettgalleri eller send det inn til et magasin , en konkurranse eller en kommersiell nettside . Få den ut !
MAI Nr . 3 - 2022
71