SNIKTITT
EOS R7 er godt værbeskyttet med gummipakninger rundt de fleste skjøter og åpninger . Det er ingen tvil om hvorfor Canon velger å bruke « 7-betegnelsen » – for å lede tankene hen mot det tidligere halvformatflaggskipet EOS 7D Mk II , som hadde mange av de samme egenskapene , men var et speilreflekskamera .
det også tatt tid å finne ut hva de skal gjøre med ‘ gjøkungen ‚ de små speilløse EOS M-kameraene og tilhørende optikk .
For dem som måtte lure : Nei , EOS M kommer på ingen måte å kunne brukes sammen med EOS R , hverken kameraer eller optikk , hverken fullformat eller halvformat . Den gode nyheten er at Canons uheldige og forvirrende bruk av to fysiske fatninger på fullformat og halvformat ( EF og EF-S ) på speilrefleks , ikke blir videreført med med EOS R7 og R10 . Begge disse
EOS R7 har plass til to SD-minnekort , begge med støtte for den raske UHS-II-standarden . Begge kameraene kan ta opp video lengre enn 30 min . kameraene kan bruke alle EOS RF-objektiver , og alle EOS R-kameraer ( også fullformat ) kan bruke de nye RF-S-objektivene , riktignok beskåret til halformat-oppløsning . Med adapter kan selvsagt også EOS R7 og EOS R10 bruke alle Canon EF-objektiver .
EOS R10 – småvoksen allrounder
Bildebrikken i EOS R10 er en 24,2 Mp halvformat CMOS-brikke med mange av ytelsene til EOS R7 . Autofokussystemet er hovedsaklig likt , men følsomheten er ikke like god (– 4EV mot – 5EV på EOS R7 ). Her er det imidlertid ingen bildestabilisator i kameraet , men R10 henter IS-informasjon fra objektiver med optisk IS og kobler dette til elektronisk stabili-
MAI Nr . 3 - 2022
16