Fotomag 3/2021 | Page 31

tester
Det er først og fremst ytelsen som får Sony A1 til å heve seg fra konkurrentene . Den er enda bedre enn på A9 / A9 II , selv med mer enn dobbel oppløsning og enda raskere bildesekvenser . I tillegg synes autofokusen å være enda mer nøyaktig . Vi ble særlig imponert av hvordan kameraet klarer å følge fugl i flukt , selv når fuglen passerer for- og bakgrunner med klare kontraster . Eksakt fokus på første bilde , som ble beholdt til vi slapp utløserknappen . Uten søker-blackout .
logiutvikler innen fotografering . I dag koster de fra rundt 40.000 til 60.000 kroner , så du må punge ut for å få det ytterste .
Disse kameraene er ( foreløpig ) de eneste fullformatkameraene med stablet CMOS-brikke . Men der A9 og A9 II leverer 24 megapiksler , er oppløsningen fra A1 mer enn doblet , 50 megapiksler . En stablet CMOS-brikke er konstruert slik at bildesensorene og styringselektronikken er samlet lagvis i selve bildebrikken . Det gir kortere og raskere signalgang , og som vi skal se , vesentlig høyere ytelse på flere områder .
Er du kjent med Sonys øvrige fullformatkameraer , finner du lett fram på A1 , særlig om du er vant til A9 / A9II . Huset er litt større enn disse .
I bruk Sony A1 skiller seg lite i ergonomi og betjening fra f . eks . A9 / A9 II og A7R IV . Som vanlig har Sony prioritert å lage et kompakt hus , der både grep og brytere gir hendene brukbar plass og er lett å nå . Men vi skulle fremdeles ønske det var litt bedre plass til fingrene mot større objektiver , for å gjøre plass til hansker . Her er noen av konkurrentene , særlig speilreflekskameraer , litt bedre .
Blant speilløse kameraer skiller A1 seg likevel ut med en fantastisk søker med ca . 9,4 millioner punkter , som dessuten gir 0,9x forstørrelse .
MAI Nr . 3 - 2021
31