Fotomag 3/2017 | Page 19

tester 19
Blant de første objektivene til GFX 50S er 120 mm F4 Macro med bildestabilisator . Fem objektiver er tilgjengelige .
Bak på kameraet finner vi en joystick og de vanlige knappene og bryterne vi er vant til fra Fujifilm . Størrelsen er mer som på et småbildekamera , og noen av betjeningsdetaljene kunne med fordel vært litt større . Skjermen stikker en del ut fra kroppen , men søkeokularet stikker enda lengre ut , slik at vi unngår å klemme nesen mot skjermen . Bra !
På toppen har vi lukkertidsratt og ISO-ratt samt en LCD-skjerm for innstillinger , som er meget lettlest . En rekke programmerbare funksjonsknapper gjør kameraet lett å skreddersy .
Egenskaper og funksjoner Det er verd å merke seg at Fujifilm GFX 50S er bare første kamera i det som etterhvert vil bli flere kameraer i Fujifilms G-system . Og til å være første i rekken , er det bemerkelsesverdig « ferdig » utviklet . Her er svært få bruksegenskaper og funksjoner som savnes eller føles mangelfulle . Sjelden har vi testet et helt nytt kamerasystem der vi ser allerede første generasjon som et modent produkt . Det tror vi handler mye om at GFX 50S låner mange velprøvde ideer fra Fujifilm X-serien .
Men et mellomformatkamera , som henvender seg primært til yrkesfotografer og spesialiserte amatører med romslige budsjetter , trenger noe annet enn et småbildekamera laget for sport- og reportasjefotografer , reisefoto , kombinert stillbilder / videofilm etc .
Nå kan Fujifilm GFX 50S brukes til alle disse oppgavene , men du jobber langsommere for å oppnå bedre bildekvalitet og den spesielle geometrien formatet og trang dybdeskarphet gir . Og du vil i større grad jobbe med stativ , ikke håndholdt .
Av de objektivene vi har prøvd har bare ett ( GF 120 mm f / 4 OIS ) optisk bildestabilisator . Det er interessant at dette objektivet både har « makro » -nærgrense og bildestabilisator . Det blir derfor svært anvendelig både til portretter og nærbilder – også håndholdt .
Nr . 3 – 2017