TESTER
Fujfilm har gitt X100 VI et betydelig løft i videoegenskaper , men vi synes det er synd at de hverken har spandert en standard 3,5mm mikrofoninngang eller hodetelefonutgang . Med adaptere og ekstern mikrofon blir videolyden alltid bedre , og når bildene nyter godt av 6,2K og 4K-opptak i 10-bit , med 4:2:2 fargekomprimering og opp til 200Mbps datastrøm , er potensialet for kvalitetsvideo der , selv om kameraet åpenbart primært er rettet mot stillbilder .
fordeler fra et digitalt søkerbilde . Du skifter mellom de to søkertypene med et kort flikk med den lille hendelen foran , under tidsrattet . Som bonus har du også innebygd 4-trinn optisk ND-filter , aktivert med å holde samme hendel ca . 2 sekunder . Lukkeren – den mekaniske – er en bladlukker i objektivet . Dermed synkroniserer X100 Vi også med alle mekaniske lukkertider inntil 1 / 4000 sekund .
Så har også X100 VI fått en skikkelig bildestabilisator . Det er en mekanisk type , selve bildebrikken som beveger seg . Bildestabilisatoren kompenserer inntil 6 trinn mot kamerabevegelser . I tillegg stiller X100 VI med mulighet for digital bildestabilisator under videoopptak .
Det er ikke mulighet for multishot , slik vi kjenner fra X-H2 , og fra Fujifilm får vi høre at det heller ikke er planlagt noen slik oppgradering . Følsomheten til CMOS-brikken går nominelt fra ISO 125 – 12.800 , men kan overstyres til hhv . ISO 64 og ISO 51.200 for stillbilder .
Siden den aller første X100 ble lansert for snart 14 år siden har serien gjennomgått en imponerende utvikling til dagens X100 VI – den sjette i rekken . Men det grunnleggende konseptet ligger fast : et kompaktkamera med den innovative hybridsøkeren . Størrelse og grunnleggende ergonomi er fremdeles ganske likt . Ingen grunn til å endre på en vinner . Med vesentlige
Den 3 " store pekeskjermen kan vippes opp og ned og er en hjelp både ved videofotografering og når motivet er nær bakken . For ikke å si når du trenger å heve kameraet over hodene på en gruppe mennesker .
PÅSKENUMMER Nr . 2 - 2024
32