Fotomag 2/2017 | страница 37

tester 37
ISO-ytelsen er helt på nivå med konkurrentenes APS-C-bildebrikker , og Fujifilm har stålkontroll på bildestøy . Bildene her er råfiler med standardinnstillinger i Lightroom . ( Alle foto : Henrik S . Tangen ).
opp et lite vindu med en elektronisk søker , så man enkelt kan kontrollere fokus , hvitbalanse og presist utsnitt . Som sagt er det kanskje ikke det mest egnede kameraet for sportsfotografen , men autofokusen er helt ålreit til sitt bruk , 7 bilder i sekundet med raw + JPEG er absolutt godkjent , og kameraet er raskt på avtrekkeren .
Selv om vi opplever X100F som et meget gjennomført og polert kamera har vi et par ting å utsette på det . Kontrollhjulene foran og bak skulle vi gjerne få lov til å konfigurere slik at de kunne brukes til å styre flere parametere . Vi hadde også ønsket oss en bildestabilisator , men vi forstår samtidig at dette hadde krevet redesignet optikk , og at vi nok hadde endt opp med en høyere prislapp . Selv om kombinasjonen av meget god ISO-ytelse og en nærmest lyd- og vibrasjonsfri bladlukker gir gode muligheter for å fotografere selv i dårlig lys , hadde det vært praktisk med en form for bildestabilisering . Da hadde også videofilming fungert mye bedre - video uten stabilisering blir rett og slett ikke så bra , og X100F sine videoegenskaper er ikke spesielt imponerende . Hvis video er viktig bør du nok heller se deg om etter andre alternativer . Dette er først og fremst et kamera laget for stillbilder . Til sist hadde det også vært kjekt med værtetting . X100F er nemlig et utmerket reisekamera , og litt ekstra trygghet i støvete og våte situasjoner hadde vært prikken over i-en .
Bildekvalitet Den andre store nyheten med X100F er bildebrikken . Nå har Fujifilm installert den nyeste X-trans III-bildebrikken på 24 megapiksler , og dette gir et solid løft i bildekvalitet . Både fargegjengivelse , dynamikk og
Nr . 2 – 2017