tester
Nikon Z 7 II har i prinsippet samme CMOS-brikke som D850 , og leverer en bildekvalitet som teknisk er helt i øverste delen av toppen . Med 46 millioner piksler uten diffuserende lavpassfilter kombinerer kameraet høy pikselskarphet med suveren fargegjengivelse og imponerende dynamikk .
b / s . Riktignok er disse ytelsene begrenset til komprimert RAW og enkelt-punkt AF , men den raskeste Z 6 II leverer likevel 12 b / s med valgfri autofokus . Dette er vel å merke med mekanisk lukker , som kan benyttes med blitz og ikke lider av rolling shutter-problemer o . l . Flere av konkurrentene stopper på 10 bilder i sekundet med mekanisk lukker .
Autofokus De nye kameraene har også fått litt forbedringer til autofokusegenskapene . De var allerede oppdatert og mye bedre på Z 6 og Z 7 enn da de første kameraene ble lansert i august 2018 . De nye endringene innebærer at øye-AF for mennesker og dyr nå kan kombineres med selvvalgte fokusområder , og at sporing er forbedret . Vi hadde ikke de gamle kameraene samtidig for sammenligning , men opplever Nikon Z 6 II og Z 7 II som kontante og svært pålitelige verktøy som finner og holder fokus i de aller fleste situasjoner , selv om de nyeste kameraene til Canon og Sony er vel så bra på AF .
Nå er også autofokusen mer følsom . Nikon Z 6 II klarer så lite lys som -4,5 EV ( Z 7 II : -3 EV ), og hele
-6,5 EV med en spesiell AF-modus for lite lys – dog er da hastigheten litt lavere .
Med Nikons lange historikk på avansert autofokus , og fremdeles helt i teten blant speilreflekskameraer , bør Nikon kunne gå enda et skritt lenger neste gang de lanserer et avansert speilløst systemkamera .
FEBRUAR Nr . 1 - 2021
28