Fotomag 1/2018 | Page 22

test 22
Objektivutvalget til systemet er stort, men siden GH5S ikke har bildestabilisator i kameraet, har du mest nytte av objektiver med optisk bildestabilisator. Da får du også en viss digital bildestabilisator på videoopptak. Autofokus er rask til å være kontrastbasert, men har sin styrke ved trinnvis kontrollert følgefokus.( Foto: Toralf Sandåker).
raet, stabiliserer med profesjonelle gimbaler eller stabilisatorløsninger. Eller du setter på ett av Panasonics mange objektiver med optisk bildestabilisator. Da får du også tilgang til elektronisk bildestabilisering, som forsterker den optiske en smule.
Bildebrikken, som altså gir 10 Mp stillbilder, er egentlig større enn vanlig micro four thirds-format. Det er en såkalt multiaspekt brikke som tar opp i ulike formater med samme bildevinkel. Du beholder f. eks. 12 mm vidvinkel også når du går fra Cine 4K( 17:9) til 3:2 stillbilder. Bildebrikken har også to-trinns gain( ISO), med base ISO på hhv. 160 og 800. Det er disse nivåene som leverer uforsterket bildesignal. Dette, kombinert med få, men store piksler, gir Lumix GH5S en lysfølsomhet som ligger rundt ett trinn over GH5. Både filmer og stillbilder klarer seg bra opp til ISO 25.600. Lumix GH5S har fått støtte for 14-bits RAW ved stillbilder, og VLog-L gamma, som måtte kjøpes ekstra med GH5, kan brukes i kameraet som det er( dette er nok likevel mest anvendelig for fotografer som skal benytte Lumix GH5S-opptak sammen med opptak fra andre videoproduksjoner med profesjonelle Panasonic videokameraer.
De fleste vil være mer tjent med å bruke Hybrid Log Gamma( HLG) for bedre dynamikk ved filmopptak. Denne profilen er primært laget for å vise HDR-bilder direkte på kompatible TV-skjermer, men kombinerer stort toneomfang i høylysene med mer kontrast i mellomtonene. Lumix GH5S støtter også direkte visning av korrigerte bilder på skjerm og i søker. Det gjelder også ved anamorfe opptak, der du nå kan se et
Nr. 1 – 2018