FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 2 / 2023
E-BOOK : ȘCOLI PENTRU INCLUZIUNE . ANALIZA REGLEMENTĂRILOR EDUCAȚIONALE PRIVIND EDUCAȚIA VALORILOR ȘI PROMOVAREA INCLUZIUNII .
Prof . TOMA Loredana Liceul Teoretic “ Emil Racoviță ”, Vaslui
Liceul Teoretic “ Emil Racoviță ” Vaslui a făcut parte dintr-un parteneriat internațional format din organizații și profesioniști din Șpania , Portugalia și Grecia care își propune să îmbunătățească instrumentele și metodologiile utilizate în școli pentru a educa în valorile care contribuie la incluziunea socială a minorităților etnice și migranților .
Este vorba despre un proiect european inovator ce vizează îmbunătățirea educației valorilor pentru incluziunea socială a minorităților etnice și migranților în școli . Astfel , organizații și profesioniști din patru țări europene și-au unit forțele intr-un proiect intitulat Schools for Inclusion ( 2021-2-ES01-SCH-000050458 ) pentru a dezvolta instrumente și metode eficiente în educația valorilor în școli , promovând astfel incluziunea socială a minorităților etnice și migranților .
Obiectivele proiectului au vizat atât dezvoltarea competențelor cheie ale profesorilor și altor profesioniști din domeniul educației școlare , cât și schimbul de experiențe , bune practici și metodologii între organizații și profesioniști din cele patru țări partenere . Prin intermediul uneltelor inovatoare de educație , se dorește promovarea incluziunii sociale a persoanelor aparținând minorităților etnice și migranților . Experții au identificat și selectat bune practici care au fost adunate într-un e-Book , tradus în limbile proiectului .
Acest e-Book acoperă prima fază a implementării proiectului , care a avut loc după întâlnirea inițială de coordonare , desfășurată la sfârșitul lunii ianuarie 2023 , în Malaga , și include o analiză a reglementărilor educaționale privind educația valorilor și promovarea incluziunii .
În termeni generali , cartea prezintă o analiză a reglementărilor educaționale privind educația valorilor și promovarea incluziunii persoanelor aparținând minorităților etnice și migranților în învățământul secundar , precum și identificarea și selecția de bune practici , instrumente și metodologii pentru schimbul de bune practici în domeniul educației școlare .
Cartea electronică este în concordanță cu obiectivul proiectului , și anume : " Șchimbul de experiențe , bune practici și metodologii între organizații și profesioniști din patru țări europene , pentru a lucra la incluziunea persoanelor aparținând minorităților etnice și migranților ". Cuprinde patru analize ( câte una pentru fiecare țară ) asupra
�Pagina de start 50 Cuprins�