Fii Erasmus, trăiește experiența! Numărul 2/2023 | Page 116

FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 2 / 2023
PROIECT ETWINNING - RECYCLE TO LEARN ENGLISH
Prof . BĂETU Simona-Adriana Şcoala Gimnazială “ Mihail Sadoveanu ” Vaslui
Prima întâlnire cu elevii de clasa a V-a m-a pus în fața unei realități care m-a condus către ideea de a participa în cadrul unui proiect eTwinning . Elevii au acceptat cu mare entuziasm să facă parte din povestea care avea să ne poarte în decursul celor cinci luni prin universul cunoașterii , curiozității , îndemânării , imaginației , creativității ; o poveste despre interculturalitate , toleranță , incluziune și colaborare strânsă .
Ne-am întâlnit pe platforma e-Twinning si ne-am prezentat , ne-am împrietenit , ne-am exprimat așteptările în chestionarele de debut al proiectului , ne-am pus de acord asupra sarcinilor de lucru , am stabilit echipe din țări diferite , am creionat activitățile colaborative . Pentru echipa din Vaslui a început o călătorie de neuitat . Proiectul eTwinning ” RECYCLE TO LEARN ENGLIȘH ” a adus împreună elevi și profesori din Italia , Bulgaria , Șpania , Turcia și România .
Prin desfășurarea acestui proiect , s-a vizat conștientizarea importanței și necesității reciclării și integrarea informațiilor și produselor rezultate în procesul de învățare . Elevii au avut de realizat produse din diverse materiale reciclabile pentru a conștientiza acest aspect și și-au dezvoltat creativitatea , spiritul de echipă , imaginația și și-au îmbogățit cunoștințele de limba engleză . De asemenea , s-a urmărit formarea unei atitudini sănătoase față de mediul înconjurător , de conștientizare a protecției mediului înconjurător de către noi toți , adulți și copii , prin folosirea judicioasă a resurselor . Elevii au fost foarte încântați să participe la elaborarea și alegerea unui logo și al unui poster care să îi reprezinte în cadrul proiectului . Odată cu prima activitate comună și anume implicarea în crearea unui Kahoot colaborativ , elevii s-au mobilizat și au prezentat elemente din cultura țării într-un mod original și interactiv . Materiale din plastic , din hârtie sau din material textil au fost folosite pentru a realiza produse reciclate care au devenit matearial didactic în cadrul orelor de curs ; imaginația elevilor nu a avut limite : au confecționat materiale care să îi ajute la învățarea și repetarea verbelor neregulate , jocuri de potrivire cuvinte , jocul Construiește o Propoziție , jocul Spionul . Folosind instrumentul de design Canva , a fost creat un calendar al animalelor și plantelor pe cale de dispariție . Canva , a devenit intrumentul digital preferat de elevi care au cooperat și au lucrat creativ pentru a realiza cele mai captivante activități colaborative . Elevii au compus un poem acrostic care a fost mai apoi utilizat pe o linie melodică redată de instrumente muzicale confecționate din materiale reciclate . O activitate îndrăgită a fost aceea în care s-au realizat păpuși tradiționale care au fost folosite în cadrul activității de Șpeaking . Jocul de tip Escape Room i-a reunit pe elevii din toate țările reprezentând o experiență inedită care a îmbinat distracția cu logica și munca în echipă .
Produsul final a fost o poveste realizată prin tehnica de completare , redată prin intermediul unui desen animat care a reprezentat momentul cel mai așteptat de întreaga echipă a proiectului .
�Pagina
de start 116 Cuprins�