Enertec Tuulivoimakatsaus 2021 | Page 6

Vastuullisesti vihreää

PUHURI OY KEHITTÄÄ , RAKENTAA , OPEROI JA OMISTAA TUULIPUISTOJA , JOTKA TEKEVÄT YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ SÄHKÖÄ KUNNILLE JA KAUPUNGEILLE

TEKSTI : SAMI J . ANTEROINEN KUVAT : TIMO ANNOLA , PUHURI OY
Tuulipuistoja nousee nyt ennennäkemättömällä tahdilla ympäri Suomea – ja yksi alan eturivin toimijoista on Puhuri Oy . Omistukseltaan 100 % suomalainen yhtiö ensin kehittää ja rakentaa tuulipuistot ja puistojen valmistuttua tuottaa omistajilleen sähköä Mankala-periaatteen mukaisesti . Puhuri Oy : n omistavat Katternö-ryhmä , Suomen Voima Oy , Valkeakosken Energia Oy ja Ålands Elandelslag .
PUHURIN HANKEKEHITYSPÄÄLLIKKÖ HARRI
RUOPSA kertoo , että yrityksen tavoitteena on olla valtakunnallisesti merkittävä tuulivoimayhtiö , joka tuottaa ympäristöystävällistä sähköä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi . Haapavedeltä ponnistavan yhtiön kuningasajatuksena on rakentaa tuulivoimaa tuulisille , mutta ympäristön ja ihmisten kannalta järkeville paikoille .
” Hiilineutraalisuuteen tähtäävät tavoitteet ovat niin kovia , että tuulivoiman huomattava lisäys on selvä asia Suomessa . Samalla teknologia on kehittynyt siten , että tuulivoimapuistot voidaan toteuttaa markkinaehtoisesti ”, Ruopsa toteaa .
Suomen Tuulivoimayhdistyksen arvion mukaan Suomella on tuulivoimapotentiaalia ainakin 30 TWh vuotuiseen tuulivoimatuotantoon vuonna 2030 , mikäli tuulivoimarakentaminen pääsee etenemään ilman ihmeempiä esteitä ja hidasteita .
Säkäkorkeus 300 metriin uusissa hankkeissa Kehityksen kehittyessä ” tip height ” eli roottorin siiven huippukorkeus on siirtymässä TH300-luokkaan , jolloin siiven kärki on yläasennossaan 300 metrin korkeudella maasta .
” Nyt luvitetaan näitä TH300-projekteja ja me haluamme toteuttaa tulevat hankkeemme tällä samalla konseptilla .”
6 enertec tuulivoimakatsaus 2021