Enertec Tuulivoimakatsaus 2021 | Page 14

Kustannustehokkuutta rakennushankkeisiin

TEKSTI : MERJA MAUKONEN KUVAT : TOMMI HIETALA
Rakennus- ja saneeraushankkeiden sekä vikaselvitysten toteuttaminen ulkopuolisen
palveluntarjoajan avulla vapauttaa resurssit omaan ydinliiketoimintaan . Asiakkaan tarpeiden mukaisesti suunniteltu kokonaisuus valmistuu vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella .
UUSIUTUVAA ENERGIAA tuottavilla yhtiöillä ja sähkönsiirtoyhtiöillä on tarvetta hankkeille , jotka eivät kuulu yritysten ydinliiketoimintaan . Hankkeiden toteuttaminen ulkopuolisen palveluntarjoajan avulla on joustava tapa liiketoiminnan kehittämiseen .
” Toimintaperiaatteenamme on tehdä erilaisten projektien suunnittelusta ja rakennuttamisesta asiakkaalle mahdollisimman helppoa . Toimitamme ratkaisuja avaimet käteen -periaatteella . Asiakas voi osallistua projektiin juuri sen verran kuin haluaa , missä vaiheessa tahansa ”, kertoo Electrical Expert Oy : n uusiutuvan energian ja sähköalan asiantuntija Tommi Hietala .
Hietalalla on vuosikymmenten kokemus energia- ja sähköalalta eri toimijoiden palveluksessa ja hän on muun muassa Suomen Tuulivoimayhdistyksen verkkovaliokunnan jäsen . Electrical Expert tarjoaa konsultointi- ja projektinhallintapalveluja tuulivoimayhtiöille sekä muille uusiutuvaa energiaa tuottaville yhtiöille ja sähköverkkoyhtiöille .
Palveluihin kuuluvat esimerkiksi voimajohtohankkeet , sähköverkkoon liittyminen , sähköasemien ja muuntamoiden saneeraus- ja rakennusprojektit , lupaprosessista huolehtimi- nen , projektin johtaminen , työmaavalvonta sekä huolto- ja tarkastussuunnitelmien sekä muiden ohjeiden laatiminen .
” Tarvittaessa kilpailutamme myös käyttö- ja kunnossapitotoiminnot ”, sanoo Hietala .
14 enertec tuulivoimakatsaus 2021