Kiertopetikattilan kaukolämpötehoksi tulee 190 megawattia ( MW ). Koekäyttö ja testaukset alkavat kesällä 2019 .
Voimalaitoksen päätuotteet ovat sähkö ja kaukolämpö . Sivuvirtana muodostuu tuhkia , jotka ohjataan hyötykäyttöön . Kaukolämpöä toimitetaan Lahden , Nastolan ja Hollolan alueille .
Voimalaitos tulee ympärivuotiseen , jatkuvaan käyttöön . Laitos toimii valmistuttuaan keskeisenä osana Lahden alueen energiantuotantoa . Sen vuotuinen käyttöaika on 5 000 – 8 000 tuntia . Uuden laitoksen maksimituotantokapasiteetti on 570 GWh ( gigawattituntia ) sähköä ja 1 160 GWh kaukolämpöä vuodessa .
Voimalaitos varustetaan myös lämmöntalteenotolla ( LTO ), jolloin laitoksen hyötysuhde paranee . LTO-järjestelmällä saadaan savukaasujen lämpöenergiasta talteen noin 30 – 45 MW ( megawattia ).
Kymijärvi III -voimalaitoksen käyttöiäksi kaavaillaan runsaat 40 vuotta .
Laitosalueelle myös polttoainevarastoja Kasviperäiset polttoaineet – kuten kasviperäiset sivutuotteet ja agrobiomassat – tuodaan laitokselle kontti- tai säiliökuljetuksina . Mahdolliset pienet määrät voidaan tuoda biopolttoaineen ja turpeen vastaanottoaseman kautta ja ne sekoittuvat laitoksen muuhun polttoainevirtaan . Näitä kasviperäisiä polttoaineita ei ole suunniteltu varastoitavaksi laitosalueella , vaan ne johdetaan siilon kautta suoraan poltettaviksi .
Biopolttoaine tuodaan laitokselle valmiina hakkeena . Puuperäiset biopolttoaineet varastoidaan Kymijärven voimalaitosalueella siiloissa tai polttoainekentällä . Kolmessa siilossa varastoidaan yhteensä enimmillään 15 000 kuutiota haketta .
Polttoainekentäksi on varattu noin yhden hehtaarin alue , jolla varastoidaan biopolttoaineita tarpeen mukaan .
Enimmillään varastokentällä voidaan säilyttää 25 000 kuutiota biopolttoainetta .
Kevyt polttoöljy varastoidaan laitokselle rakennettavassa 1 500 kuution säiliössä , jolle on jo rakennuslupa . Säiliö saatetaan toteuttaa myös pienempänä . Maakaasu johdetaan laitokselle olemassa olevaa putkea pitkin .
Puuperäisen biopolttoaineen vastaanotto , murskaus ja välivarastointi hoidetaan osin voimalaitoksen omalla alueella ja osin ulkopuolisilla terminaalialueilla . Voimalaitosalueelle sijoitetaan polttoainevarastoiksi biopolttoaine- ja turvesiilot ( kaksi 7 500 kuution säiliötä ), 25 000-kuutioinen biopolttoaineen avovarasto , kaksi biopolttoaineen päiväsiiloa , kivihiilen avovarasto ( enimmillään 10 000 kuutiota ), kivihiilen päiväsiilo sekä enintään 1 500 kuution öljysäiliö .
”
Sivuvirtana muodostuu tuhkia , jotka ohjataan hyötykäyttöön .
Siiloista polttoaine kuljetetaan hihnakuljettimella kattilarakennukseen . Hihnakuljetin sijoitetaan puolilämpimään koteloituun tilaan . Tilapäinen polttoaineen murskaus mobiilimurskaimella on mahdollista . Hiilikuljetukset puretaan nykyisellä hiilen purkauspaikalla .
Savukaasupäästöjä mitataan ja puhdistetaan Monipolttoainevoimalaitos rakennetaan siten , että se täyttää suurten polttolaitosten päästöjen vähentämisestä annetut vaatimukset .
Typenoksidien päästöjä vähennetään polttoteknisesti palamisilmajärjestelyillä sekä SNCR-menetelmällä , joka on selektiivinen ei-katalyyttinen menetelmä .
Hiukkaspäästöt aiheutuvat poltossa muodostuneesta tuhkasta ja kattilaan mahdollisesti syötetyistä lisäaineista . Savukaasut puhdistetaan letkusuodattimella .
Erotettu pöly johdetaan siiloon . Puun ja turpeen yhteispoltossa puunpolton tuhka sitoo turpeen rikkiä ja näin vähentää rikkidioksidipäästöjä .
Turve vähentää kattilan pintojen likaantumista ja korroosiota . Lisäksi tulipesään voidaan syöttää petimateriaalin joukkoon kalkkia , mikä poistaa rikkiä muodostuvista savukaasuista ja vähentää osaltaan kattilan rikkipäästöjä .
1 / 2018 enertec 35