39- KONUT- EMLAK- İNŞAAT |
SEKTÖREL EK |
||
|
• Emlakjet Ev Kullanım Alışkanlıkları Araştırmasına göre ülke geneli daha geniş ve ferah evlerde yaşarken, metrekare fiyatlarının daha yüksek seyrettiği Marmara Bölgesi’ nde tersi bir eğilim gözleniyor.
• Marmara, alan darlığı nedeniyle balkon ve bahçe konusunda da daha şanssız. Türkiye genelinde her 10 evden 9’ unda balkon ya da bahçe bulunurken, bu oran Marmara’ da 10’ da 8’ e geriliyor.
• Çekirdek aile yapısı hakimiyetini ilan etmiş görünüyor. Marmara Bölgesi’ nde % 33 ile 2 kişilik haneler ilk sırayı alıyor.
• Kapısı yalnızca misafir geldiğinde açılan salon dönemi geride kalıyor. Misafire özel salonu olan evlerin oranı Türkiye genelinde % 22, Marmara Bölgesi’ nde ise yalnızca % 13.
|
MİSAFİRE ÖZEL SALON DEVRİ KAPANDI Emlakjet’ in hazırladığı Türkiye’ nin Ev Kullanım Alışkanlıkları Araştırması tamamlandı. Araştırmaya göre evlerin m 2’ si batıdan doğuya gittikçe artıyor. Evde misafir ağırlamayı hala seviyoruz ve balkonsuz yapamıyoruz. Hadi, beraber sonuçlara bir göz atalım:
|
Yemek mutfakta yenir.
Çekirdek aile yine zirvede.
|
Misafire özel salon devri bitti.
Lokasyonun değeri yükselişte.
|