“Opiskelijat olivat rohkeampia osallistumaan virtuaalitodellisuudessa keskusteluihin ja toimintaan, verrattuna reaalimaailmassa tapahtuvaan lähiopetukseen.”
Virtuaalitodellisuuden haasteena todettiin kehonkielen puutteellisuus, mikä auttaisi opettajaa havainnoimaan vuorovaikutustilanteita paremmin. Erilaiset eleet ja kasvojen ilmeet ovat tärkeässä roolissa opettajan ja opiskelijan välisessä vuorovaikutuksessa. Tähän toivottiin teknologian kehittymisen tuovan tulevaisuudessa parannuksia. Glue-ympäristöön toivottiin myös enemmän toiminnallisuuksia, jotka mahdollistaisivat eri opetusmenetelmien monipuolisen hyödyntämisen.
Pilotin aikana havaittiin, että virtuaalitodellisuudessa tapahtuva opetustilanne ei voi olla kestoltaan kovin pitkä. Opetustilanteen hyvänä kestona pidettiin 30-60min, jonka jälkeen on tarpeellista pitää tauko. Virtuaalitodellisuudessa myös ryhmäkoko on hyvä pitää maltillisena, jos opetustilanne sisältää paljon toiminnallisuuksia.
Opiskelijoiden innostuneisuus ja hyvä palaute vakuuttivat opettajat siitä, että jatkossakin virtuaalitodellisuutta voitaisiin hyödyntää opetuksessa. Opettajat myös kokivat, että virtuaalitodellisuudessa oppiminen voisi olla opintoihin integroitu osa, jolloin opiskelijat saisivat tulevaisuuden työelämää ajatellen kokemusta sen käytöstä.
“Opiskelijoille ja opettajalle mahtava kokemus!”
31