edukacija kozmetika | Page 7

Medicinska masaŽa

Tijela

Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu.

Znamo da je stres, jedan od pratećih problema današnjice od kojeg patimo gotovo svi, ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti u kojima prednjače bolesti hormonalnog i srčano-žilnog sustava. Stoga je masaža odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti.

Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se izmjena tvari, tj. ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i otjecanje limfe, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija, te izgleda zdravije i mladenački.Opće djelovanje dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode.

Temperatura kože povisuje se za dva dotri stupnja .Umor se otklanja puno brže nego pasivni odmor i ležanje.Lokalno djelovanje na kožu djeluje kao mehaničko čišćenje kože.

Zbog pojačane hiperemije koža dobija izgled zategnustosti,elastičnosti i ružićaste boje.

U koži se nalaze receptori koji prenose podražaje na druge organe.

Svaki kozmetički salon trebao bi u svojoj ponudi imati masažu ,a zbog kompletne kozmetičke usluge NSI edukacije nude i tečaj medicinske masaže tijela.

Bez obzira na to o kojoj je tehnici masaže riječ, njezin učinak mora biti tjelesno i duhovno rasterećenje,te duboka relaksacija.

Višestruko pozitivno djelovanje:

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir. Poznata otkad je i čovjeka, spominje se u svim kulturama, od Indije, Grčke, Kine, Egipta i Rima pa sve do Bliskog istoka. Prvi pisani dokumenti u Europi datiraju iz 18 st. i vežu se uz ime švedskog liječnika P. Henrica Linga, tvorca "švedske" masaže iz koje su se razvili različiti stilovi.

"Višestruko pozitivno djelovanje masaže na duh i tijelo poznato je kroz povijest.