que van canviar el nom del grup i li van posar The Silver Beetles . La referència als escarabats era lògica , ja que un dels seus grups de referència era The Crickets (“ Els Grills ”), el grup que havia acompanyat el cantant de rock nordamericà Buddy Holly . A més , en una pel · lícula de 1953 protagonitzada per Marlon Brando ( The Wild One , estrenada a Espanya amb el títol de Salvaje ), el grup de motoristes que capitaneja l ’ actor s ’ nomenen “ Els Escarabats ”, i aquesta pel · lícula era molt apreciada per Stuart Sutcliffe ( el baixista del grup en aquells moments ).
Finalment , van decidir eliminar la referència a “ platejats ” i es van quedar només amb la paraula escarabat , però amb el canvi de la lletra e per la lletra a : sembla ser que va ser una ocurrència de Lennon per poder jugar amb la paraula beat , que vol dir pulsació , ritme . En aquells moments , a Anglaterra i més concretament a tota la zona de Liverpool , la música rock que feien els joves es coneixia com a música beat . Així que , en definitiva , més que “ escarabats ” el nom del grup vindria a dir “ els que fan música beat ”... però ara no canviarem pas la història i seguirem referint-nos al grup més important de la història de la música popular com “ els escarabats de Liverpool ”.
Dossier pedagògic elaborat per David Puertas , músic , periodista i professor de Música i de Cultura Audiovisual de l ’ Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes . Col · labora com a divulgador amb diferents institucions musicals ( Auditori de Barcelona , Palau de la Música Catalana , Auditori Pau Casals del Vendrell , Orquestra Camerata XXI de Tarragona , Orquestra Nacional d ’ Andorra ...) i és autor d ’ una dotzena de llibres i de dues dotzenes d ’ espectacles musicals .