Dossier pedagògic Vine a cantar rumba Dossier_pedagnIgic_Rumba | Page 15

però és universal , la pot fer tothom ”. “ La rumba és festa , alegria , una cosa desenfadada ”.
AUDICIÓ REFLEXIVA
Us proposem escoltar i comentar conjuntament a classe les cançons previstes per a l ’ activitat , per tal d ’ acostar els i les alumnes a la seva sonoritat i característiques .
Possibles dinàmiques de treball
Abans de l ’ audició , calculeu quantes cançons podreu treballar , tenint en compte que cada cançó requereix uns 10 minuts ( sumant reproducció i reflexió ), que són un total de 8 cançons , i que us cal preveure una estona prèvia per presentar la sessió i una estona posterior per recapitular les qüestions tractades . Podeu optar per no reproduir totes les peces senceres , ja que alguns finals repeteixen moltes vegades la tornada .
Us proposem algunes dinàmiques de treball possibles : �
Abans o després de reproduir la cançó , apunteu algun aspecte concret en el qual voleu que es fixin o que assenyalin : instrumentació , estructura , tema de la lletra , relació amb altres peces o estils musicals ( a què ens recorda ), si sona nou o antic ( com d ’ antic ), si és menor o major , la rapidesa del tempo ... Un cop dueu unes quantes cançons , ho podeu plantejar de manera comparativa : instrument que no ha sortit abans , aspecte innovador de l ’ estructura , recurrència en el tema de la lletra , relacions entre cançons , artista que ja ha sortit ( reconeixement del timbre de veu o estil ), relació temporal amb les altres cançons ( prèvia o posterior de quines ), informació que la lletra ens dóna i que ens ajuda a entendre les altres cançons ...
Reproduïu els primers compassos de la cançó i atureu-la , demanant als alumnes que n ’ identifiquin l ’ artista o la cançó , o que simplement en segueixin la cantarella o la lletra .
Durant la reproducció , podeu aturar-la en algun punt on vulgueu destacar algun element concret , i demanar-los que l ’ identifiquin .
Dossier pedagògic Vine a cantar Rumba ...