Dossier pedagògic Tutti fan piu_22_23 Dossier pedagògic Tutti fan piu_22_23 | Page 52

Activitat 2 : imitar i crear efectes sonors de la selva
amb els dits , etc .
Tal com podeu apreciar a l ’ audició , la percussió acompanya la melodia awaruna tot fent efectes que ens situen enmig d ’ una selva frondosa com la que teniu dibuixada a la il · lustració .
Per situar-vos en l ’ entorn , també els podeu ensenyar una imatge real de la selva amazònica del Perú .
Podeu jugar a acompanyar la peça imitant aquests efectes de selva amb sons del vostre propi cos , objectes que tingueu al voltant o instruments de petita percussió : maraques , pals de pluja , sonajas , shakers , claves fregades entre elles , panderos fregats
També haureu de trobar maneres de fer sons d ’ ocell , per exemple amb xiulets d ’ ocell , xiular amb la boca , bufar suau una flauta , etc .
Activitat 3 : dibuixar i trobar l ’ ocell més antic del món
Aquesta cançó la utilitzen per buscar un ocell màgic ( que podeu veure a la il · lustració ) que és molt difícil de trobar .
Com us imagineu l ’ ocell més antic del món ? Demaneu als alumnes que el dibuixin .
Seguint el significat de la peça , podeu demanar als alumnes que tanquin els ulls i que juguin a amagar per l ’ aula uns dels dibuixos . El temps que tindran per buscar-lo és el de la durada de la cançó ( 0.41 segons ). Si en aquesta estona els alumnes no l ’ han trobat , quan ja no soni música s ’ hauran de quedar ben quiets allà on estiguin . Podran continuar buscant-lo quan la peça torni a sonar .
Per tant , quan hi hagi so , els alumnes es podran moure i buscar el dibuix ; quan hi hagi silenci , s ’ hauran de quedar ben quiets .
51