MOVIMENT Representació apropament príncep a la bella dorment : 1r moviment – Tema A : fada
Treball de terra : apropament lent cap a la bella dorment . Girs a terra , arrossegaments , cos estirat per donar sensació d ’ avançar .
2n moviment – Tema B : fada amb la bella
Inici de contacte : començar a aixecar parts del cos ; la bella estirada a terra , només es deixa acompanyar i retorna la part del cos que aixeca al seu lloc .
3r moviment – Tema A ’: ballen tots dos junts
La fada aixeca la bella i la fa ballar amb ella , acompanya el seu cos adormit , el fa giravoltar , el recolza sobre la seva esquena girant , l ’ acompanya sempre aguantant-lo , l ’ aixeca , etc .
CODA : torna a deixar el cos estirat a terra .
2 . Les entretiens de la Belle et de la Bête
Bèstia : " Vaig a morir feliç perquè he tingut el plaer de tornar-te a veure ". Bella : " No , la meva estimada Bèstia , no moriràs , viureu per convertir-vos en el meu marit ". ... i la Bèstia va desaparèixer i un príncep més guapo que l ' amor li va agrair per haver trencat el seu encanteri ".
ESCOLTA
Les dues primeres seccions de la música representen la bella amb un vals graciós . La bèstia és fàcilment identificable per les notes grotesques profundes que es reprodueixen amb el fagot baix . Quan la bella li declara el seu amor , les melodies es combinen . Un glissando màgic assenyala que la bèstia s ' ha transformat en el seu estat anterior , un príncep bonic .
Estructura
Materials : Musicograma , imatges de la bella , la bèstia i dels instruments : arpa , clarinet , fagot baix , violí i violoncel .
La música és molt descriptiva ; per tant , demanarem als alumnes una primera escolta per detectar quin tema representa la bella i quin altre la bèstia .
El musicograma el poden fer ells mateixos tenint la base i les imatges a punt : quatre imatges de la bella , dues de la bèstia i una d ’ un príncep . Caldrà que les situïn en l ’ ordre correcte a mesura que sentin la música .
Dossier pedagògic L ’ OBC balla Ravel