● Si l ’ adult coneix la música que vol escoltar amb els seus fills / es , pot preparar propostes sensorials perquè aquesta escolta sigui més fructífera . Al taller haureu vist exemples que podeu aplicar a d ’ altres audicions . Per exemple : canviar el moviment o el material sonor quan canvia el tema musical ; fer visible algun element musical ( un instrument determinat , una melodia més lligada o més picada , etc ) amb algun element visual , com un mocador o un titella que surt quan sona allò que ens interessa ...
● Després de gaudir de l ’ escolta plegats i d ’ experimentar amb elements musicals que integra la música és convenient tenir converses a l ’ entorn d ’ allò que hem escoltat . D ’ aquesta manera , els infants van entenent i incorporant el llenguatge musical . Exemple : T ’ has fixat quina melodia més bonica feia el violí ? T ’ has adonat que la música ens ha fet ballar de maneres diferents ? Com era la música quan hem picat de mans ?
● Us convidem a combinar espais de descoberta musical i experimentació individual de l ’ infant amb d ’ altres d ’ interacció amb l ’ adult .
● La repetició d ’ una audició amb la mateixa proposta , dóna seguretat i plaer als infants més petits , perquè els permet anticipar allò que vindrà . D ’ aquesta manera , relacionen l ’ acció que experimenten amb el què estan escoltant . Amb els més grans , podeu fer unes quantes vegades la mateixa proposta i després provar de descobrir nous elements amb d ’ altres propostes , perquè gaudeixin de tot el què els pot oferir una mateixa audició .
● L ’ entorn sonor és un món màgic per als infants , des dels primers mesos de vida . Aquest interès per tot allò que sona fa que des de ben petits vulguin produir sons . Jugueu a fer música junts .
● Oferiu instruments o objectes sonors de qualitat . Si voleu comprar instruments , intenteu que en la mesura del possible siguin de veritat ( triangle , caixa xina , carilló , picarols ...). Hi ha joguines sonores que sonen francament malament i en canvi , hi ha objectes del nostre entorn quotidià que poden sonar molt bé ( petxines , taps de bric dins d ’ una bosseta , pals xinesos ...).
● Escolteu les seves creacions activament i valoreu les produccions sonores que fan els vostres fills / es espontàniament .
● Aprofiteu les propostes que heu viscut al taller i / o al concert amb les músiques del Pica-So per aplicar-les quan escolteu altres músiques a casa .
● El programa de mà , les il · lustracions de la web de l ’ Auditori o les imatges d ’ aquest dossier , poden ser un bon recurs per guiar l ’ escolta de la música i compartir-la amb els nostres fills / es . En aquest concert , podeu complementar-les amb contes sobre la vida i obra de Picasso o la visita al museu Picasso de Barcelona .
● Gaudiu fent música i aprenent plegats .
5