D&J_SS22_FI | Page 146

VÄLITÄMME HUOMISESTA
Mitä teemme tänään vaikuttaa huomiseen ja koko tulevaisuuteen . Siksi otamme aina vastuun toiminnastamme , koskien sekä työskentelyä että ympäristöä . Näin toivomme voivan palvella teitä entistä paremmin .
TOIMINTAKOODI
Jäsenyys Fair Labour Association : ssa tarkoittaa , että sitoudumme noudattamaan Code of Conduct – toimintakoodia , joka edellyttää vaatimuksia mm . alla oleviin alueisiin : lapsityövoimaa ei sallita , pakkotyövoimaa ei sallita , syrjintää ei sallita , kohtuulliset palkat ja työajat , hyvät työolosuhteet ja turvallisuus , oikeus kuulua ympäristöasiat , lait ja säännökset esim . koskien lahjontaa .

Code of Conduct & other Initiatives

TYÖTÄ YMPÄRISTÖN HYVÄKSI
Ympäristö on tärkeä ottaa huomioon tuotannossa ja pyrimme ottamaan asiasta vastuun alusta loppuun . Vaadimme , että mm . alla seuraavia asioita noudatetaan : kemikaalirajoituksia , vedenpuhdistus- ja jätekäsittely sekä energiankäytön minimointi .
CLEAN SHIPPING – PUHTAAMPI JA TERVEELLISEMPI KULJETUS
Clean Shipping Indexin tavoitteena on vaikuttaa laivayhtiöitä käyttämään puhtaampia aluksia antamalla korkeat pisteet tehokkaimille aluksille . Kuljetusten ostajat voivat käyttää Clean Shipping Indexiä laskeakseen ja minimoidakseen ekologisen jalanjälkensä .
ÖKO-TEX
ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointi järjestelmä . Merkki takaa ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita , jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia . Saadakseen Ökö-tex -merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit , jotka osoittavat ettei niistä löydy terveydelle haitallisia kemikaaleja . Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa .
TARKASTUKSET
Tähtäämme siihen , että tarkastuksia tehdään kaikilla toimittajilla neljä kertaa vuodessa . Tarkastukset tapahtuvat yleensä ilmoittamatta , jotta saamme todellisemman kuvan sopimuksen noudattamisesta .
VASTUU TUOTANNOSTA
Teemme yhteistyötä monien toimittajien kanssa Kaukoidässä ja työllistämme täten ison määrän ihmisiä . Työ on tärkeä tukipilari köyhyyden poistamiseksi , mutta samanaikaisesti lait ja säännöt eivät ole läheskään samalla tasolla kuin länsimaissa . Siksi meidän on valvottava työntekoa . Toimittajamme allekirjoittavat sopimuksen joka takaa työntekijöille inhmilliset työolosuhteet .
BSCI ( BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE )
BSCI on eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli , jonka tavoitteena on ns . riskimaiden tavarantoimittajien työolojen parantaminen kansainvälisten sopimusten vaatimalle tasolle sekä selkeyttää ja yhtenäistää yritysten tekemää tavarantoimittajien valvontaa . Yhteistyön tavoitteena on varmistaa , että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa .
YMPÄRISTÖMERKKI VIHREÄ PISTE
Olemme ylpeitä siitä , että kaikkissa tuotteisamme on vihreä piste . Tämä symbooli tarkoittaa , että tuotteen pakkaaja kuuluu maansa hyötykäyttöjärjestelmään . Raportoimme myös jatkuvasti kulutustamme Luonnonsuojeluyhdistykseen .
146