DEU Mimalık Bölümü 2019-2020 yılı Proje Kataloğu | Page 6

ÖNSÖZ
Stüdyo çalışmaları , kuruluş tarihi olan 1982 ’ den bugüne D . E . Ü . Mimarlık Bölümü eğitiminin temel unsurları olmuştur . Bölümümüz lisans eğitiminin hedefi , öğrenci merkezli bir yaklaşım ile eleştirel , yenilikçi , çevreye duyarlı ve güncel teknolojiye hâkim mimarlar yetiştirmektir . Bu hedef doğrultusunda kurgulanan 4 yıllık eğitim programının odağında mimari tasarım , yapı ve koruma stüdyoları yer alırken , zorunlu ve seçmeli teorik derslerimiz tasarım ve projelendirme becerisinin oluşması için teknik ve kültürel bilgiler aktarmaktadır . Dolayısıyla , eğitim programımızda yer alan stüdyolar zorunlu ve seçmeli , teorik ve uygulamalı tüm derslerin kazandırdığı bilgi ve becerinin dışa vurulduğu , öğrencilerimizde mimarlığa dair oluşan tüm birikimin ortaya konduğu bir diyalog platformu olarak görülmektedir .
D . E . Ü . Mimarlık Bölümü 2019-2020 Proje Kataloğu , öğretim üyeleri ve asistanlarımızın yoğun çabaları ile kurguladığı ve yürüttüğü stüdyo çalışmalarını içermektedir . Mimarlık Bölümü eğitim programı kapsamında yürütülen Mimari Tasarım ve Yapı Stüdyolarının yanı sıra Mimari Tasarımın Temel Bileşenleri ve Grafik İletişim derslerine ilişkin çalışmaların sunulduğu Katalog , stüdyoların kapsam ve kurgusuna dair bilgileri ve öğrenci çalışmalarına ilişkin örnekleri içermektedir . Ayrıca , 2016-2017 eğitim yılından itibaren akademik kadromuz tarafından yürütülen İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ( Pasif ) Bölümü stüdyo çalışmaları da Katalog ’ ta yer almaktadır .
Stüdyolarda yürütülen nitelikli çalışmaların sınırlı temsilleri olarak düşünülebilecek olan bu katalog akademik kadromuz ve öğrencilerimizin yaratıcı , yenilikçi ve öğretici çalışmalarının eseridir . Bu vesile ile stüdyolara katkı koyan değerli öğretim elemanlarımıza , sevgili öğrencilerimize ve bu kataloğun oluşturulmasını sağlayan editörlerimize Bölümümüz adına teşekkür ederim .
Prof . Dr . Hümeyra Birol Dokuz Eylül Üniversitesi , Mimarlık Bölüm Başkanı