De Deerhound 1983 editie 1 1983 #2 | Page 24

Heeft de fokker pech, dat zijn teef precies dezelfde o: gewenste eigenschappen recessief( verbergend) in haar i massa heeft, als de hoog gekwalificeerde reu, dan kan, overeenstemming met de Wetten van Mendel, het nest een ongelooflijke zorg zijn. Een dergelijke kampioen kan een ras zelfs min of meer rulneren, omdat hij door de jaren heen door fokkers steeds weer als dekreu wordt gevraagd. Andersom kunnen wij geen hoge dekkosten sparen door de broer van de kar pioen als dekreu te nemen, in de veronderstelling bloec is bloed, dus zal er ook wel dezelfde erfmassa aanwezic zijn. Wij weten gelukkig dat nestbroers en nestzusters niet allen fenotypisch( uiterlijk) maar ook genotypisch( in erfmassa) zeer verschillen. De theorie van " hetzelfde bloed " wordt dubbel gevaarlijk, wanneer de fokker om wille van de meerdere kosten de beste teven en reuen UJ zijn nest verkoop en verder gaat fokken met de minderwaardige aangezien immers( zoals hij denkt) bloed, blo « is.( zoals de Duitsers zeggen:" Schnaps ist Schnaps ")
Bij het fokken van welke diersoort dan ook geldt het or omstotelijke principe: Voor de fok is het beste maar n « genoeg. A. Bouwmeester, overgenomen uit:
" De Duitse Dog "
DE BESTE DEERHOUND VAN 1983.
Wij willen een beker beschikbaar stellen voor de beste Deerhound van het jaar, volgens de resultaten op Nederlandse Tentoonstellingen.
De puntentelling is als volgt:
Open- / Jeugd- / fokkers- / kampioensklas: 1e 2e 3e reserve-CAC CAC
Beste van het Ras 2e bij de groep windhonden Ie bij de groep windhonden
= 2 punter = 1 punt. = ' s punt. = 4 punter = 8 punter = 10 punter = 12 punten = 16 punten
( 24)