De Dalfser Marskramer Nr. 8

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 8 Dinsdag 21 februari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Dalfsen in gesprek Nieuwe bomen
Agnieten College
Rosengaerde start over langere opvang 7 langs Hessenweg 8 naar Den Haag 11 met slim platform 11
1,0 % courtage excl . btw Verkoop van uw woning .
0529 851110

Carnaval weer uitbundig gevierd in de regio

First Dates in Dalfsen

DALFSEN - Ben jij op zoek naar de liefde , een vriend ( in ) of een maatje én ben jij tussen 16 en 21 jaar oud ? Geef je dan nu op voor ‘ First Dates Dalfsen ’.
De jongerenwerkers van Saam Welzijn stimuleren ontmoeting , sociale contacten en zetten zich in tegen eenzaamheid onder jongeren . Dit doen ze door middel van blind dates , goeie matches , leuke vragen en een lekker hapje en drankje .
De grote optocht in Lemelerveld .
LEMELERVELD / HOON- HORST – Carnavalsverenigingen De Sprokkelaars uit Lemelerveld en De Hoonhakkers uit Hoonhorst konden eindelijk weer volop los gaan met het organiseren van een volwaardig carnaval afgelopen weekend .

Dalfsen zet in op herinrichting Trefkoele +

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is van plan meer lijn te brengen in hoe ze omgaat met de Kulturhusen in de dorpen Dalfsen ( Trefkoele +), Hoonhorst ( Kappers ), Lemelerveld ( De Mozaïek ) , Nieuwleusen ( De Spil ) en Oudleusen ( De Wiekelaar ). Het is daarbij volgens verantwoordelijk wethouder Jan Uitslag belangrijk dat alle kernen in de gemeente zich gelijk behandeld voelen .
Onder het motto dat de vijf Kulturhusen zorgen voor ´ reuring in de kernen ´ gaat de gemeente met de Kulturhusbesturen afspraken maken over de samenwerking . Het gaat niet alleen om het gebouw zelf maar ook om de activiteiten die in het gebouw plaatsvinden . Dit moet
Zaterdag was de grote Lemelerveldse optocht met naderhand als vanouds de prijsuitreiking in Residentie Reimink . ‘ De Sprokkelaars geven u energie ’, was het thema . Vele bezoekers zagen het bonte geheel van wagens en hun aanhang voorbij trekken door Sprokkeldorp . Er was weer veel
helderheid opleveren over de relatie met de gemeente , het eigendom van de gebouwen ( inclusief beheer en onderhoud ), de exploitatie en de subsidiëring . De bouw van de Kulturhusen in de vijf kernen is steeds op een andere manier gefinancierd . Ook de ge- meentelijke subsidieverlening is op dit moment per Kulturhus verschillend . Dit geeft bij een aantal Kulturhusen een gevoel van oneerlijke behandeling . De historische gegroeide verschillen zijn volgens de gemeente niet meer goed uit te leggen . Dit zorgt voor onduidelijkheid en leidt soms tot onrust en ontevredenheid . Daar wil de gemeente een eind aan maken door in het vervolg beter uit te leggen waarop de subsidie is gebaseerd . Dalfsen gaat op zoek naar eerlijke criteria voor de subsidieverlening zodat alle Kulturhusen een gelijke uitgangssituatie krijgen in de relatie met de gemeente .
creativiteit opgeborreld bij de deelnemers , zodat het een vrolijke optocht werd , met ook deelnemers uit andere dorpen , zoals bijvoorbeeld Vilsteren , Hoonhorst en Mariënheem . Hakkersdonk ( Hoonhorst ) had als thema : ‘ De Hoonhakkers zijn diep gezonken ’ en dat kwam zondagmiddag goed naar voren tijdens de optocht .
Elke dag was er feest en vanavond ( dinsdag ) is de grote afsluiting van het Carnaval , met de 23e editie van de Verlichte optocht om 19.30 uur in Lemelerveld . Na afloop DJ Hidde .
nedenverdieping naar boven . Dit leidt tot een veiliger situatie bij calamiteiten en evacuatie . Directe aanleiding daarvoor is het brandalarm dat eind oktober onverwachts afging in Trefkoele +. De evacuatie van de ouderensoos ( op de 1e verdieping ) verliep te langzaam , waardoor het bestuur van Trefkoele + ( opnieuw ) bij de gemeente aan de bel trok .
Lees verder op pagina 8 .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Zie jij het zitten om uit je comfortzone te stappen , ben je op zoek naar de liefde of wil je gewoon meer mensen van je eigen leeftijd ontmoeten ? Meld je dan nu aan voor ‘ First Dates Dalfsen ’ op 10 maart van 18.00 tot 20.00 uur in het Pluscafé ( Trefkoele , Dalfsen ). Opgeven kan t / m 3 maart via : www . saamwelzijn . nl / firstdates De jongerenwerkers doen hun uiterste best om een goeie match te vinden . Uiterlijk 7 maart hoor je of jij geselecteerd bent voor ‘ First Dates Dalfsen ’. De kosten voor deze avond zijn vijf euro per persoon .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
De raadscommissie bespreekt de kadernota ‘ Reuring in de Kernen ’ op maandag 6 maart . Dan komt ook het voorstel aan de orde voor de herinrichting van Kulturhus Trefkoele +.
SCHA DEGA RAN T
Archieffoto : Kulturhus Trefkoele +.
Herinrichting Trefkoele + Trefkoele + is van plan het gebouw aan te passen . Concreet gaat het om het verplaatsen van de activiteitenruimte van de ouderensoos naar beneden en de kantoren van de be-
TOP H E RSTEL