De Dalfser Marskramer Nr. 43

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 43 Dinsdag 24 oktober 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl
Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
De Beurskrant met Taveno houdt
Nieuwe editie Positief Klinge hoofdsponsor alle informatie 9 playbackshow 23 Gezond Dalfsen 25 van Team D211 29

Geveltuinen in Waterfront

Beurs Nieuwleusen gaat nu van start in De Spil

Klinkers wippen .
DALFSEN - Werkgroep Steenbreek - onderdeel van duurzaamheidsclub Groen Gebogen – is afgelopen zaterdag gestart met de aanleg van geveltuinen .
Samen met de bewoners werden er alvast ‘ tegels gewipt ’, om zo het Waterfront te vergroenen . De gemeente zorgde voor het afvoeren van de klinkers , haalde geel zand weg en plaatste zwarte grond terug . Op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur worden de geveltuinen beplant , zodat de planten kunnen gaan wortelen . Wat zal het Waterfront fleurig worden in het voorjaar .
Lees een uitgebreid verslag op onze website www . dedalfsermarskramer . nl
De werkgroep is al vele maanden bezig met het organiseren van de Beurs .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr
NIEUWLEUSEN – Beurs Nieuwleusen gaat deze week van start : er is komende dagen van alles te zien en te doen in kulturhus De Spil . Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 oktober kan iedereen terecht op de Beurs .
De organisatie is in handen van een werkgroep van ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen . In het hart van deze krant is
de Beurskrant te vinden met alle informatie over het programma en de deelnemers . Blader snel verder naar pagina 9 .
dedalfsermarskramer
Dalfsermarskramer

Allerlei entertainment op Beurs Nieuwleusen

Modeshows , muziek en cheques op de Beurs

NIEUWLEUSEN – Er staan niet alleen standhouders op Beurs Nieuwleusen , natuurlijk zijn er ook allerlei vormen van entertainment . Op het horecaplein is elke dag gezellige muziek te horen , als er geen show of andere activiteiten te doen zijn .
Woensdagavond organiseert La Vida Mode een unieke modeshow . “ We showen de nieuwste mode ,
Mevrouw Vlinder treedt vrijdagmiddag op .
die dit seizoen bijzonder kleurrijk is ,” zegt eigenaresse Klaasje Schiphorst . “ Het is allemaal heel divers
en er zijn items bij voor jong en oud . De kleding wordt geshowd door BN ’ ers .” Naast kleding , dragen de modellen natuurlijk ook schoenen . De herenschoenen komen van Helga Schuurman Schoenen & Podologie . Tijdens de modeshow delen de BN ’ ers gouden dozen uit met daarin verrassingen voor de aanwezigen . De avond wordt muzikaal omlijst door de akoestische band Jawel . Deze band maakt Nederlandstalige muziek vol positieve noten en woorden van optimisme .
Donderdagmiddag geeft Annemiek Westerman een businessyoga-sessie en donderdagavond presenteert Haar & Mode Petra een modeshow met ‘ modellen uit eigen huis ’. “ De modellen worden gekapt door onze eigen kapsters ,” zegt Marietje van Haar & Mode Petra . “ De modellen showen de nieuwste mode : het wordt een heel kleurrijk seizoen .” Aardetinten , cyclaam , roodtinten en andere warme kleuren , maar ook ijsblauw , zijn de kleuren van het nieuwe seizoen . Om 21.00 uur treedt de band
Po Maddy op in het Grand Café en zijn standhouders en leden van de Ondernemersvereniging Nieuwleusen van harte welkom voor een gezellig samenzijn . Po Maddy maakt er zoals gewoonlijk weer een lekker blues feestje van !
Vrijdagmiddag is er een gezellig optreden van Mevrouw Vlinder , met gitarist Niels Kranenburg . Zij zingen en spelen samen een repertoire van liedjes uit de jaren ’ 60 , ’ 70 en ’ 80 op het podium op het horecaplein .
’ s Avonds is het de beurt aan coöperatie Nieuwleusen Synergie : zij delen maar liefst tien waardecheques van 1.000 euro uit aan sociale , culturele en sportieve initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid of duurzaamheid van Nieuwleusen . Nieuwleusen Synergie voert deze actie voor de derde keer uit en de coöperatie wil deze in de komende jaren voort zetten . Dit keer zijn er maar liefst 26 aanvragen binnen gekomen , waaruit de leden van de coöperatie inmid-
dels een keuze hebben gemaakt . Nieuwleusen Synergie presenteert zich tijdens de Beurs met een aantal werkgroepen en nieuwe initiatieven , standnummer 61 .
Lees verderop in deze uitgave de Beurskrant , met nog veel meer informatie over de Beurs Nieuwleusen .