De Dalfser Marskramer Nr. 40

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 40 Dinsdag 4 oktober 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Oekraïeners blijven Vertrek bestuursleden Heropening van
Interact-Contour : langer op Tolhuis 5 Actief Nieuwleusen 9 slijterij d ’ Ommerdiek 11 extra daglocatie 13

Oorkondes voor trouwe leden Taveno bij jubileumfeest

NIEUWLEUSEN – Gezelligheidsvereniging Taveno vierde zaterdag het 50-jarig jubileum in Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen . Naast de feestelijke ingrediënten als taart , film en een buffet , kregen de trouwe leden die 10 , 20 of 30 jaar lid zijn , een oorkonde en een roos uitgereikt .
Jan Lanting kreeg zelfs een ingelijst exemplaar en een bos bloemen , omdat hij maar liefst 45 jaar lid is . De vereniging Taveno - ‘ Tot Algemeen Vermaak en Nuttige Ontspanning ’ – biedt mensen met en zonder een beperking jaarlijks een aantal gezellige avonden aan in de periode van september tot juni . Nieuwe leden zijn van harte welkom . De gehuldigde leden van Taveno met burgemeester Erica van Lente .

Duizenden bezoekers voor 112-dag in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De open dag van de 112-diensten rondom de brandweerkazerne van Nieuwleusen was zaterdag een grote publiekstrekker . Ondanks de soms pittige buien die vooral ’ s middags vielen , lieten duizenden bezoekers zich niet weerhouden om een kijkje te komen nemen bij alle activiteiten die te maken hebben met hulpverlening .
Al ver voor de opening om 11.00 uur liepen de bezoekers over het terrein . De organisatie had dan ook flink uitgepakt : zo waren er
Foto ' s : Marcel van Saltbommel
Bergingsbedrijven aanwezig , Sirius reddingshonden , de Wegenwacht , Brandweer , Politie , Ambulance , Provincie Overijssel , Rijkswaterstaat ,
de Brandwondenstichting , EHBO , gemeente Dalfsen , de Reddingsbrigade en nog andere disciplines . Werkelijk te veel om op te noemen .
Het aanwezige politiekorps nam het publiek mee in de uitpraatprocedures en er was een duikdemonstratie door de brandweer . Allerlei hulpverleningsvoertuigen demonstreerden daar ook de nieuwste actuele mogelijkheden bij ongevallen en ook andere disciplines kwamen aan bod . Behalve springkussens voor de jeugd , kon men terecht in het medialab en werden er allerlei spuittechnieken gedemonstreerd door de aanwezige brandweer . Het bleef niet alleen bij kijken en demonstraties : de bezoekers konden ook allerlei dingen doen en daar werd goed gebruik van gemaakt . Zoals communiceren met de duikers in de duikcontainer , meegaan in de hoogwerker en op 32 meter hoogte de omgeving bekijken en kinderen mochten brandjes proberen te blussen . Het kan niet anders of er melden zich van deze jongeren over een paar jaar weer flink wat nieuwe vrijwilligers aan .
De gemeente Dalfsen haalde informatie op voor het maken van een nieuw veiligheidsplan . Onder andere burgemeester Erica van Lente vroeg inwoners of ze zich

Uitvoering Excelsior

DALFSEN - Alle afdelingen van Muziekvereniging Excelsior presenteren zich op zaterdag 8 oktober om 19.30 uur . Onder de titel ‘ We mogen weer ’ maken ze er een muzikaal feestje vol muziek en shows van in Trefkoele + in Dalfsen .
De Fanfare onder leiding van Frank Ritsema , de Slagwerkgroep onder leiding van Helmer Bijl , het Leerlingenorkest en de drie twirlgroepen laten zien waar ze twee jaar lang - met tussenpozen vanwege corona - naar toe hebben gewerkt . De twirlgroepen presenteren zich met eigen shows en op muziek van de Fanfare .
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of via leden van Excelsior en kosten 7,50 euro per persoon ( kinderen t / m 12 jaar 5 euro ). Meer informatie op www . excelsiordalfsen . nl
veilig voelen in hun eigen buurt . En wat ze nodig hebben om zich veilig te voelen .
De laatste keer dat er een open dag werd georganiseerd door de hulpdiensten , was in 2015 . Maar inmiddels zijn er weer zoveel nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening , dat de organisatoren het weer hoog tijd vonden om dit weer eens te demonstreren .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL