De Dalfser Marskramer Nr. 38

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 38 Dinsdag 21 september 2021 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Kachel FM valt Weekend vol
Nieuw schoolplein
Van Gurp viert in het water 6 Kunst om Dalfsen 7 voor Polhaar 9 100e verjaardag 29
1,0 % courtage excl . btw Verkoop van uw woning .
0529 851110

De Vuurvogel geeft zomeravondconcert bij De Spil

NIEUWLEUSEN – Buiten bij kulturhus De Spil gaf Jeugd Symphonie Orkest De Vuurvogel donderdagavond een prachtig zomeravondconcert .
De wadi naast het kulturhus deed voor de gelegenheid dienst als openluchttheater . Maar liefst 90 musici traden op onder leiding van dirigent Albert Dam en Bente van der Steeg , bekend van de laatste editie van The Voice Kids , verleende haar medewerking aan het concert . Het zomeravondconcert was een van de vele onderdelen van de Week van de Amateurkunst ( WAK ) die afgelopen week plaatsvond in de hele gemeente Dalfsen .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl

Adriaan Visser ontvangt Koninklijke onderscheiding

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente reikte vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit aan Adriaan Visser ( 70 ) uit Dalfsen . Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in Theater De Spiegel in Zwolle , waar Visser afscheid nam als voorzitter van PEC Zwolle . Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau .
De decorandus gaf gedurende zijn carrière leiding aan diverse bedrijven in Noordwest-Europa . Hij was CEO van Cleanaway Nederland , Sita / Suez Nederland , Benelux en Duitsland , CEO / interimmanager Dusseldorp Lichtenvoorde en is sinds 2016 eigenaar van de Hegeman groep .
Foto : Marcel van Saltbommel
Cleanaway was gespecialiseerd in afvalmanagement . Dit bedrijf won diverse prijzen , waaronder de Innovatieprijs van de OOM en de Integratieprijs . Onder leiding van Visser zijn er daarna , als CEO van Sita Benelux en Duitsland , ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van milieu en duurzaamheid . Dit was een echte professionalisering van de afvalbranche . Zijn lijfspreuk was : geen export van afval maar export van technologie om de kennis wereldwijd uit te dragen .
Verder werd Visser aangemerkt als iemand die getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling . Hij was iemand die het vertrouwen wist te winnen bij stakeholders en een organisatie gezond wist te maken en te houden . Dit blijkt uit zijn rol als eindverantwoordelijke van de Dusseldorp Group in 2014 en zijn betrokkenheid bij de Hegeman
groep . Onder de aansturing van Visser is laatstgenoemde onderneming gegroeid tot een bloeiend en gefocust bouw- en infrabedrijf .
Daarnaast ontplooit en ontplooide Visser diverse nevenactiviteiten . Zo is hij sinds 2014 oprichter , directeur en mede-eigenaar van Health Investment Zwolle . Het bedrijf investeert in zorgondernemingen die producten ontwikkelen die het mogelijk maken virtuele ziekenhuiszorg te ontvangen en te leveren . Dit draagt in hoge mate bij aan het oplossen van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk , namelijk hoe kan Nederland met beperkte financiële middelen en capaciteit een groeiende zorgvraag op een kwalitatief hoogstaand niveau blijven bieden . Ook is hij sinds 2014 bestuurslid van het Nationaal ( W ) EEE Register ( NWR ).
Voorzitter PEC Zwolle Ook is Visser sinds 2008 voorzitter van PEC Zwolle . Bij zijn aanstelling stond de club er sportief , organisatorisch en financieel niet heel goed voor . Gesteld is dat Visser de organisatiestructuur wijzigde , wat een positief effect had . In 2010 werd PEC Regio Zwolle United opgericht : het maatschappelijk hart van de voetbalclub . Er werden maatschappelijke activiteiten ontplooid zoals Streetleague en G-voetbal en het vormt een belangrijke katalysator voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om versneld te re-integreren . Deze organisatie zet zich ook in als regiobinder en heeft zich tevens ingezet voor het behoud van topsport in Dalfsen .
De heer Visser initieerde een samenwerking in Zuid-Afrika via

Toch glasvezel in Nieuwleusen Zuid

NIEUWLEUSEN - Delta Fiber Netwerk gaat glasvezel aanleggen in Nieuwleusen Zuid . Dit is het gebied waar gemeente Dalfsen in februari opnieuw een interessepeiling hield .
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidende werkzaamheden . Binnenkort ontvangen alle aanmelders persoonlijk bericht met meer informatie .
Forwardzone ( er werd een voetbalschool opgezet ) en met de voetbalclubs Werder Bremen en Real Madrid . De jeugdopleiding van PEC is benoemd tot nationale voetbalacademie door de KNVB en zo ontstond verbinding tussen topsport en onderwijs . Ook speelde hij een rol in de verdere succesvolle sportieve stappen die PEC de afgelopen jaren heeft gezet .
Tot slot leidde Visser de club op voorbeeldige wijze door de coronacrisis . Ondanks dat investeerders en sponsoren genoodzaakt zijn om zich terug te trekken , wordt geprobeerd zoveel mogelijk liquiditeit te genereren . Vanwege de door Visser genomen maatregelen , ziet PEC weer licht aan het einde van de tunnel . Na 12 jaar neemt hij nu afscheid als voorzitter van PEC Zwolle .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

VAKKUNDIG VRIENDELIJK SNEL
Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
Adriaan Visser is onderscheiden voor zijn bijzondere inzet voor de samenleving .
Korterink Autoschade
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
Oude Rijksweg 482 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl