De Dalfser Marskramer Nr. 35

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 35 Dinsdag 29 augustus 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Suzan Azam opent Motorrijders MGVGN
Volop activiteiten
S . V . Nieuwleusen wint mondzorg praktijk 5 toeren door de regio 7 bij Vechterweerd 9 Tempelmantoernooi 9

Oudleusen viert weer een veelzijdig Oranjefeest

Volleybal in Ankum

ANKUM - Plaatselijk Belang Ankum houdt het jaarlijkse volleybaltoernooi dit jaar op zaterdag 9 september , vanaf 13.00 uur aan de Eshofweg - Ankummer Es .
Een team bestaat uit minimaal vier personen en ieder team speelt met vier personen in het veld . Er is een aparte jeugdpoule t / m 15 jaar . Nieuw dit jaar is het funveld met stormbaan , springkussen en schminken voor kinderen . Deelnemers kunnen de inschrijfkosten van 15 euro per team op de dag van het toernooi bij de inschrijftafels voldoen . Opgeven kan door een e-mailtje te sturen naar plbelangankum @ live . nl ( teamnaam + namen en leeftijd van de spelers vermelden ). Alles is aanwezig voor een gezellige middag voor jong en oud , inclusief DJ Wiebe .
Wagen ‘ Wi ' j dut met ’ van The Ghost stones wint de tweede prijs van de grote wagens .
OUDLEUSEN – Wat stond er veel op het programma bij het Oranjefeest in Oudleusen , het lijkt wel of het ieder jaar meer wordt . Vijf dagen lang hebben vele dorpsgenoten ( een deel van ) het programma meegevierd afgelopen week .
De feestweek ging van start met de kennismakingsbarbecue voor
DALFSEN – Cultureel en creatief Dalfsen trapt het nieuwe seizoen af in de Week van Alle Kunsten ( WAK ). De WAK wordt gehouden van zaterdag 9 tot en met 16 én zaterdag 23 september in de hele gemeente Dalfsen .
Archieffoto : WAK Dalfsen . allemaal te doen en te zien is . Wie weet leidt een bezoekje aan een activiteit tot een nieuwe hobby . “ De WAK is hét moment om je podium te pakken , een experiment te doen , samenwerking te zoeken met een andere partij , een workshop of in-
Adverteren doet verkopen !
adverteren @ dedalfsermarskramer . nl
mobiel : 06-53656857
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

Uitgebreid programma in Week van Alle Kunsten

Iedereen die iets doet op gebied van kunst en cultuur , kan zich kan
de nieuwe inwoners en daar kwam burgemeester Erica van Lente ook
laten zien en inwoners kunnen zich laten inspireren door wat er
nog even een bezoekje brengen . Verder waren er activiteiten van peuterdisco tot teenageparty en van lampionoptocht tot 50 + middag met Duo Dubbel Solo , feestavonden , de Grote optocht met tien wagens op vrijdagavond , sport
en spel , creatief bezig zijn , Oranjespektakel , een tentdienst , foodtruckfestival , cocktailbar en beachvolleybal en afterparty : te veel om op te noemen .
Meer foto ’ s : zie pagina 11 .
looprepetitie te organiseren en nog veel meer ,” zegt cultuurcoach Irene van der Vegte , de verbindende schakel in het culturele veld van gemeente Dalfsen .
Irene heeft wat extra ‘ ogen en oren ’ in het veld met de ambassadeurs van de WAK , Ria van Lenthe - van Oenen en Johan Bokma . Beiden sparren regelmatig met Irene over allerlei zaken op cultureel gebied . Ria vindt het erg belangrijk om de jeugd te betrekken bij allerlei initiatieven : “ De jeugd is onze toekomst , het is zó belangrijk dat kunst doorgaat ,” zegt Ria . “ De coronaperiode heeft wat dat betreft veel roet in het eten gegooid . En jongeren zijn er natuurlijk op een andere manier mee bezig , zoals vloggen , instagram of tiktok . Maar kom met ideeën , probeer nieuwe dingen ,” roept ze de jongeren op . Zo worden tijdens de WAK allerlei proeflessen muziek en theater gegeven , fotocursus en tekenlessen , maar ook twirlen , hiphop en ballet . De jongeren mogen zichzelf zijn en kijken wat ze zelf leuk vinden om te doen .
Johan wordt als fotograaf vaak gevraagd om workshops of cursussen te geven . “ Je moet flexibel zijn nu er veel meer mogelijkheden zijn ,” vindt Johan . “ De WAK is daarvoor een mooie aanjager .” In De Wiekelaar in Oudleusen wordt bijvoorbeeld de fotocursus ' Het perfecte plaatje ' gegeven , voor iedereen die beter wil leren fotograferen . De eerste bijeenkomst van deze meerdaagse fotocursus wordt gegeven op zaterdag 9 september , in samenwerking met Pearl Fotografie uit Nieuwleusen .
Lees verder op pagina 5 .