De Dalfser Marskramer Nr. 34

Tempelman Toernooi
SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 34 Dinsdag 23 augustus 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Oudleusen viert ASC ’ 62 viert 50 jaar
80-jarige SV Dalfsen
Bermbranden op Oranjefeest groots 5 damesvoetbal 9 viert jubileum 11 dijk langs Vecht 11

Startsein voor kunstwedstrijd De Overijsselse Vecht

DALFSEN – Wethouders Jan Uitslag ( Dalfsen ) en Leo Bongers ( Ommen ) gaven zaterdagmiddag op het Koninginnenplein het startsein voor de kunstwedstrijd ‘ De Overijsselse Vecht ’ van Festival de Vecht .
Samen begonnen de bestuurders aan een schilderij om samen de Vecht en het Vechtdal stevig op de kaart te zetten . Vooraf kregen ze wat tips van kunstenares Carla Bohnert . Als gast in Dalfsen begon Bongers in blauw de Vecht te schilderen en Uitslag maakte er groene weilanden bij . Snel volgden de details , zoals de Blauwe Bogen Brug , de fontein , de Vechtzomp , de bomen en het theater . Enthousiaste toeschouwers legden de laatste hand met een stralende zon , stoelen , banken , groen en zitkussens rond de spuitende fontein .
Lees verder op pagina 9 .

Oranjefeest volgende week van start

NIEUWLEUSEN – De voorbereidingen voor het Oranjefeest in Nieuwleusen – van 28 augustus tot en met 3 september – zijn in volle gang . Na drie jaar afwezigheid kan het feest hopelijk weer als vanouds worden gevierd op het evenemententerrein aan de Bosmansweg in Nieuwleusen .
Alle draaiboeken en actielijsten zijn weer afgestoft en alle vrijwilligers hebben hun taken opgepakt . Het programma zal iedereen waarschijnlijk grotendeels bekend voorkomen , maar er zijn wel enkele wijzigingen . De indeling van het terrein is veranderd : de feesttent en kermis zijn van plaats gewisseld . Bezoekers
Wethouders Leo Bongers en Jan Uitslag samen met Carla Bohnert bij hun schilderij van de Vecht . Foto Marcel van Saltbommel .

Oranjevereniging organiseert een week lang vele feestelijke activiteiten

kunnen het terrein betreden vanaf de parkeerplaats van voetbalvereniging USV en dus niet meer vanaf de Bosmansweg . De feestweek begint zondagochtend met de Oranjedienst in de feesttent , die in het teken staat van elkaar ( weer ) ontmoeten . ’ s Middags kunnen darters van alle
niveaus hun hart ophalen met het Oranje Open Darttoernooi . Maandag wordt de Oranjeloop georganiseerd door Loopgroep AG ’ 85 , elders in deze krant staat daarover meer informatie . Dinsdag 30 augustus staat in het teken van de versierde straten : de jury komt langs om ze te beoordelen en op de website www . oranjevereniging-nieuwleusen . nl staat vanaf die dag een mooie route om langs alle deelnemende straten te fietsen of te wandelen .
Lees verder op pagina 6 .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl

Tempelman Toernooi

NIEUWLEUSEN - De wedstrijden in de eerste ronde van het Tempelman toernooi starten vanavond ( dinsdag ) om 20.00 uur , een uurtje later .
Omdat het hoofdveld van S . V . Nieuwleusen nog niet bespeelbaar is , wijkt de organisatie uit naar velden mét verlichting . Daarom is de aanvangstijd wat later : bezoekende verenigingen hebben zo wat meer tijd om zich rustig voor te bereiden . Op veld 2 van het voetbalveld spelen Olympia ’ 28 uit Hasselt en S . V . Nieuwleusen . Op veld 3 spelen FC Ommen en ASC ‘ 62 tegen elkaar .
De organisatie verwacht dat de beide grasvelden bespeelbaar zijn op zaterdag 27 augustus . S . V . Nieuwleusen speelt dan om 14.30 uur op het hoofdveld tegen FC Ommen . Op veld 2 speelt dan Olympia ’ 28 tegen ASC ’ 62 .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL

Versneld vwo , havo en vmbo-tl

Deltion Sprint Lyceum Diploma / certificaten , dag- of avondonderwijs
Last minute intake Dinsdag 30 augustus van 15.00 tot 19.30 uur .
Locatie Bagijnesingel 6 in Zwolle
038 850 3919 of gpullen @ deltion . nl
Het prijzenkanon met leuke prijzen om te zoeken , wordt woensdagmiddag weer afgeschoten . Archieffoto : Marcel van Saltbommel . www . deltion . nl / sprint-lyceum