De Dalfser Marskramer Nr. 34

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 34 Dinsdag 22 augustus 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
De Zonnebloem Kachel FM is helemaal Tien keer € 1.000 van
Danique Noordman picknickt in Palthehof 3 het spoor bijster 7 Nieuwleusen Synergie 9 vertrekt naar Ajax 11

Druk ‘ Festival de Vecht ’ -weekend in Dalfsen

DALFSEN – Op het Koninginnenplein aan de Vecht vond zaterdag voor de eerste keer het muziekevenement De Vrienden van Vechtdal Live plaats . Tijdens het lokale feestje traden plaatselijke en regionale muzikale talenten en bands op met begeleiding van The Vechtvalley Friends Band .
Het was een van de vele activiteiten tijdens het ‘ Festival de Vecht ’ -weekend in Dalfsen . Het bomvolle programma begon vrijdagavond met live muziek aan de Vecht door The New American Farmers . Zaterdag viel er veel te beleven in het Dalfser centrum : fototentoonstelling over de Vecht in de Grote Kerk , puzzeltocht , urban sketchers die aan het tekenen waren , workshops cigarbox gitaar bouwen , markt met oude ambachten en optredens van shantykoor De Stuwzangers .
Zondagmiddag gaf de Nederlandse Reisopera op het Koninginnenplein de kindervoorstelling Plonster en daarna trad het Natuurkoor Salland nog op bij de Vechtbrug . Tijdens het weekend waren ook alle gratis vaartochten over de Vecht in de Dalfser Vechtzomp volgeboekt .

Laure Veldman begint in september als nieuwe kinderburgemeester

NIEUWLEUSEN – De bijna 11-jarige Laure Veldman heeft er zin in om komend schooljaar aan de slag te gaan als kinderburgmeester van de gemeente Dalfsen . Voordat de raadscommissie op maandag 11 september begint installeert burgemeester Erica van Lente haar in de raadzaal officieel als derde Dalfser kinderburgemeester .
Laure is geboren in Zwolle en getogen in Nieuwleusen . Ze gaat in
De Vrienden van Vechtdal Live op het Koninginneplein .
het nieuwe schooljaar naar groep 8 van basisschool De Zaaier , is lid van volleybalvereniging Flash en tennisvereniging Nieuwleusen , speelt zo nu en dan op haar keybord en kijkt graag naar series op Netflix . Haar belangstelling voor de gemeente en de politiek komt niet helemaal uit de lucht vallen .
Haar vader Michiel Veldman was lid van de gemeenteraad van Dalfsen en haar opa werkte ruim 40 jaar bij de gemeente , eerst in Nieuwleusen en daarna in Dalfsen .
Lees verder op pagina 3 .

Motortoertocht voor gehandicapten

NIEUWLEUSEN - Stichting Motorrijders Gaan Voor Gehandicapten Nieuwleusen ( MGVGN ) houdt op zaterdag 26 augustus haar jaarlijkse toertocht met gehandicapten uit Nieuwleusen en omstreken .
Om tien uur vertrekt een enthousiaste stoet vrijwilligers met vooral zijspanmotoren , trikes en motoren met rugsteun met hun passagiers vanaf de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen .
De route gaat over de Backxlaan in noordelijke richting naar Oud Avereest en Koekange . Vervolgens via Ruinen , Ansen , Diever , Doldersum en Vledderveen naar Museum de Proefkolonie in Frederiksoord voor de grote lunchpauze vanaf half twaalf en het bezichtigen van het museum . Tijdens de lunch verzorgt Aalt Westerman de muziek . Tegen half drie is het vertrek voor het volgende deel van de tocht naar Zuivelboerderij de Waard aan de Hoofdweg 22 in Balkbrug .
Om tien voor vijf rijdt de stoet van daaruit via de Keppelweg en Evenboersweg weer terug naar Nieuwleusen . De rijders hopen om 17.00 uur hun passagiers weer af te leveren bij de ouders / verzorgers op de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Versneld vwo , havo en vmbo-tl

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
TOP H E RSTEL
Deltion Sprint Lyceum Diploma / certificaten , dag- of avondonderwijs
Last minute intake Dinsdag 29 augustus , 15.00 – 19.30 uur .
Locatie Bagijnesingel 6 in Zwolle
038 850 3919 of gpullen @ deltion . nl
Laure Veldman . Foto Marcel van Saltbommel .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
www . deltion . nl / sprint-lyceum