De Dalfser Marskramer Nr. 33

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 33 Dinsdag 16 augustus 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen

Extra kaarten voor Oranjefeestavonden

Nieuw seizoen Saam Beleid biodiversiteit
Volop ‘ natuurlijk ’
Zwembaden vragen Welzijn van start 5 niet ' voor elkaar ' 9 genot in Heidepark 10 mening zwemmers 13

Vroeg begin tropische laatste Blauwe Bogen Dag

DALFSEN – Onder tropische omstandigheden is zaterdag de vierde Blauwe Bogen Dag van deze zomer gehouden . In verband met de voorspelde warmte begon de kleedjesmarkt al om half negen . Deze keer lagen de kleedjes in de schaduw rondom de kerk in plaats van in de Bloemendalstraat .
Op de markt speurden de bezoekers naar verborgen schatten en kregen veel gebruikte spullen een tweede leven . Al vroeg liepen de eerste koopjesjagers langs de tientallen kleedjes met vooral speelgoed , puzzels , ( kinder ) kleding maar ook boeken en tijdschriften . Ladies Day was het thema van de dag . De standjes op het Kerkplein trokken liefhebbers van make-up , nagels lakken of sieraden . Ook was het mogelijk hier op de foto te gaan of een portret te laten maken .
De nieuwe opzet van het jaarlijkse Blauwe Bogen-evenement met themadagen en activiteiten op zaterdag in plaats van op vrijdag

Bruisend ' Festival de Vecht ' -weekend aan Dalfser Vechtkade en bij Vechterweerd

DALFSEN – Het bruist op vrijdag 19 , zaterdag 20 en zondag 21 augustus van de activiteiten aan de Dalfser Vechtkade en bij de sluis Vechterweerd . Dit weekend is onderdeel van het Festival de Vecht 2022 .
Het DNA van Festival De Vecht bestaat uit de rivier de Vecht . Door de krachten te bundelen zet de organisatie de Vecht en het Vechtdal op de kaart . De activiteiten voor alle leeftijden in Hardenberg , Ommen , Dalfsen en Zwolle staan op eigen benen . Festival De Vecht verbindt en zorgt voor gezamenlijke marketing en publiciteit . Op vrijdag om 13.00 uur , zaterdag om 13.00 uur en zondag om 15.00 uur vertrekt de Dalfser Vechtzomp aan de Vechtkade voor leerzame vaartochten . Gids Ruud Bokhoven vertelt van alles over wat er zich in , om en op de Vecht afspeelt . Voor kinderen die fan zijn van Freek Vonk is deze vaartocht een echte aanrader .
De kleedjesmarkt in de schaduw van de kerk .
Zaterdag zijn er op het Koninginnenplein om 13.00 , 14.30 en 16.00 uur onder leiding van Cigarbox Henri drie gitaarworkshops voor kinderen van 7-12 jaar . Ze maken een 1-snarig instrument van een sigarendoos , een bezemsteel of van ander gebruikt hout . Ze leren er ook op spelen . Aan het eind van de dag is er een grande finale waar alle kinderen aan kunnen deelnemen . Op het Koninginnenplein treden Cigarbox Henri and The New American Farmers van 20.30 tot 23.00 uur op . Salonorkest Spoom verrast zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur op wisselende tijden het publiek met een superleuk optreden in de vorm van een flashmob op het Koninginnenplein .
Vechterweerd Een dagje rond de sluis Vechterweerd aan de Vecht , waar van alles voor jong en oud te beleven is op het gebied van kunst en cultuur . Dat is de korte omschrijving van het Vechterweerd Event dat wordt gehouden op zondag 21 augustus . Een greep uit de activiteiten : wandelen , kunst , markt , muziek , theater en meer . De opening van het Vechterweerd Event is om 11.30 uur bij de sluiswachterswoning en de afsluiting om 17.00 uur bij de hooiberg .
Er is een wandeltocht uitgezet van naar keuze 2.1 of 3.7 km door het gebied rondom stuw Vechterweerd . Elf kunstenaars schilderen op de dijk een mooi panorama . Carmine Calls speelt in het industrieel theater bij Vitens indie / art pop en wereldmuziek . Studio Ses komt met
is Ondernemend Dalfsen goed bevallen . Op alle vier dagen trok het evenement , mede door het mooie weer , veel belangstelling . Dalfsenaren , dagtoeristen en campinggasten vermaakten zich winkelend of zittend op een terrasje prima in het gezellige centrum van Dalfsen .
verschillende dans acts in diverse genres . Er is van alles te proeven , eten , drinken en te zien bij de kunstmarkt en de ecologische local food & drinks markt . Theater Net Even Anders speelt bij de hooiberg korte voorstellingen over de Vecht . Hilarisch schouwspel met onderwerp de Vecht en uiterwaarden . Gitarist Ton Kerkhof zingt samen met de KamperKampvuurClub en het publiek bekende ' kampvuurliedjes ', neem gerust je gitaar mee . De band Two Lucky Minds speelt Americana muziek bij de hooiberg . Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk . Het Vechterweerd Event is mede mogelijk gemaakt door het Dalfser Kunstlokaal . Parkeren kan bij de sluis Vechterweerd , Broekhuizen 4 in Dalfsen . Meer informatie is te vinden op de website www . festivaldevecht . com
De Vechtkade in Dalfsen . Foto : Marcel van Saltbommel . Stuw Vechterweerd tussen Zwolle en Dalfsen . Archieffoto : WDO Delta .
NIEUWLEUSEN - Op woensdag 24 augustus komen er om 10.00 uur extra kaarten in de verkoop voor de vrijdag- en zaterdagavond van het Oranjefeest .
Beide avonden waren begin juli binnen een week al uitverkocht . Dit staat ook zo in het Oranjemagazine dat huisaan-huis wordt verspreid . Nu blijkt uit de vergunning dat de Oranjevereniging meer bezoekers mag verwelkomen in de feesttent op vrijdagavond 2 september en zaterdagavond 3 september . De vereniging was uitgegaan van een lager aantal om achteraf geen mensen te moeten teleurstellen . Nu het meevalt kunnen er meer kaarten worden verkocht . De verkoop start 24 augustus om 10.00 uur via www . Oranjevereniging- Nieuwleusen . nl .
Summerdeal
Bij aankoop van een eettafel de 6e eetstoel gratis
Geldig van week 30 t / m 34
www . seinenmeubelen . nl
Rollecate 27 | 7711 GG | Nieuwleusen www . seinenmeubelen . nl
Rollecate 27 | 7711 GG | Nieuwleusen

Oranjemagazine

NIEUWLEUSEN – Volgende week ontvangen de inwoners van Nieuwleusen e . o . tegelijk met de krant het Oranjemagazine . Deze glossy met een oplage van 7.000 stuks telt tientallen foto ’ s met een terugblik op het laatste Oranjefeest van 2019 en de feestavond van november 2021 . Kijk volgende week of je nog bekenden in het blad tegenkomt . Het team van De Dalfser Marskramer en de Oranjevereniging hebben er een mooi bewaarnummer van gemaakt met dank aan alle adverteerders .