De Dalfser Marskramer Nr. 32

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 32 Dinsdag 9 augustus 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen

Jij bent bijzonder

Opvang honderd Hof van Dalfsen
Oldtimerbrommerrit
Motorspektakel op asielzoekers in De Spil 5 na 18 jaar verkocht 6 onverwacht succes 9 de Tippe in Staphorst 11

Lemelerveld vierde Sukerbietenfeest met bomvol en gevarieerd programma

LEMELERVELD – Van dinsdag tot en met zondag vierde Lemelerveld onder het motto # KannieWach ’ n het Sukerbietenfeest . Het ringsteken met koetsen en paarden in de oudste straat van het dorp opende dinsdagavond het zesdaagse feest . Daarna volgde een overvol maar gevarieerd programma met de feesttent en de kermis als niet te missen onderdelen .
Het bomvolle programma bestond uit veel sportieve onderdelen en diverse toertochten . In de feesttent konden liefhebbers meedoen aan de pubquiz , het darten en aan The Masked Singer . Ook waren hier de hele week tal van optredens . Hoogtepunt van de American Day op zaterdag werd de Western Stunt Show van “ The Future Guys ”. Dat team haalde , op speciaal daarvoor getrainde westernpaarden , spectaculaire en de meest adembenemende stunts uit .

Klein deel van ' historische ' familieweg in nieuwbouwwijk Oosterdalfsen klaar

DALFSEN – In de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen verbindt de gemeente Dalfsen het heden met het verleden . Straatnamen als Trechterbeker , Hamerbijl en Middeleeuwen verwijzen al naar de geschiedenis . Ook in de openbare ruimte is terug te zien dat dit de oudste wijk van Dalfsen is .
De klimpalen in de familieweg .
De feesttent tijdens de Acon Verrückte Mittwoch .
De gemeente maakt het verleden voor iedereen duidelijk zichtbaar in een ‘ historische ’ familieweg . De eerste onderdelen van de weg met klimpalen en waterspeelplaats in de wadi zijn net klaar . Na de bouwvakvakantie gaat de aannemer verder met de uitvoering .
In 2015 ontdekten archeologen in Oosterdalfsen het grootste grafveld van Europa uit de tijd van de hunebedbouwers . De ontwerpers van de openbare ruimte lieten zich door deze historische vondsten inspireren . Langs de Oude Middenweg ( inclusief Barnsteen en Langzwaard ), komen speciale plekken die bewoners en anderen informeren over de unieke geschiedenis . Deze als ‘ historische ’ familieweg aangeduide zone is de sociale as van de buurt .
De kermis op het evenemententerrein begon woensdag . de weg een heuvel ; een centrale ontmoetingsplek met verdiepende informatie over de archeologische vondsten .
Seizoenstuinen maken duidelijk hoe dichtbij de hunebedbouwers bij de natuur stonden . Ze laten de huidige bewoners nadenken over hun eigen relatie met planten en seizoenen . In het ontwerp zijn drie seizoenstuinen ingetekend . Aan één tuin kunnen de bewoners bij de aanleg zelf een eigen invulling geven en daarna zorgen voor het beheer en het onderhoud .
De gemeente heeft voor de uitvoering van de werkzaamheden , die een directe relatie hebben de archeologische vondsten , 100.000 euro uitgetrokken . Deze extra kosten worden betaald uit de grondexploitatie .
DALFSEN - Een grote banner aan de marktkraam ‘ Jij bent bijzonder ’ met goudschitteringen op de achtergrond trekt zaterdag 13 augustus de aandacht op de laatste Blauwe Bogendag . Op deze Ladies Day zijn vrouwen én mannen welkom voor een goed gesprek over dit thema .
Vrijwilligers uit de verschillende kerken bieden een bijbeltje aan aan belangstellenden . Er zijn bijbeltjes in meerdere talen onder andere in het Oekraïens . Er wordt koffie , thee en limonade aangeboden en kinderen kunnen sieraden maken en ander knutselwerk doen . Het Platform Evangelisatie Dalfsen is verantwoordelijk voor de activiteiten in en om de kraam . De kraam is van 10.00 uur – 16.00 uur te vinden op het Kerkplein voor de Grote Kerk .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
Kinderen genieten al van de waterspeelpaats .
Daar waar de eeuwenoude weg liep komt een groene strook van gras , wadi ’ s , beplanting en een karrespoor van stenen . Deze weg verandert elke keer van functie . Zo wordt de weg een zitplaats , een speelplaats , een ontmoetingsplek , een zandbak , een seizoenstuin en een barbecue plek . Alle elementen zijn gebaseerd op de archeologische vondsten uit de wijk en vertellen verhalen over 5000 jaar familieleven . In het midden wordt
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL