De Dalfser Marskramer Nr. 28

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 28 Dinsdag 9 juli 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Zomereditie Bakfeest Piet Kalteren geeft
Kijken bij bijenstand
Voetbaltoernooi met kermis geslaagd 5 dichtbundel uit 7 in Nieuwleusen 9 Westerman bij USV 11

Midzomerfestival op nieuwe locatie in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Braderie , live muziek , een oldtimertoertocht en kindervermaak , waren enkele onderdelen van het jaarlijkse Midzomerfestival zaterdag in Nieuwleusen . Het festival werd dit keer gehouden op een nieuwe locatie : het terrein bij de Grote Kerk , ' t Witte Peerd en Museum Palthehof .
Onder de vlag van Beleef Nieuwleusen werd de dag vol gezelligheid , muziek en activiteiten voor jong en oud georganiseerd . Vechtdal FM , Marieke Jongbloed , Tuesday Moon en het Grammofoonmuseum verzorgden de muziek . Veel dorpsgenoten kwamen even een kijkje nemen .

100 procent geslaagden

NIEUWLEUSEN - Dinsdag reed de geslaagden-karavaan van wethouders en mensen van Saam Welzijn weer rond . De karavaan ging langs bij de jongeren in de gemeente die alsnog geslaagd zijn na een herexamen , om hen te feliciteren met het behaalde succes .
Op de enige middelbare school in gemeente Dalfsen , het Agnieten College in Nieuwleusen , is iedereen geslaagd . Eén meisje wat nog twee vakken moest doen , omdat ze ziek werd tijdens het centraal examen , is alsnog geslaagd . Dat betekent dat de school opnieuw 100 procent geslaagden heeft . De diploma-uitreiking is op 11 juli .
Volg De Dalfser Marskramer op X , Facebook en Instagram :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer
Ballonnenkunstenaar aan het werk . Foto : Marcel van Saltbommel . Meer foto ’ s op onze website www . dedalfsermarskramer . nl
NIEUWLEUSEN / STAPHORST – Vier examenleerlingen atheneum van scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen hebben de eerste prijs gewonnen voor hun profielwerkstuk over Submerged Floating Tunnels . Van het viertal komt Eduard van Sligtenhorst uit Nieuwleusen , Tim Dunnink uit Staphorst , Hans van Duijn uit Oldebroek en Jelle Kooiman uit Enkhuizen .
Vlnr : Dorien Visser ( Watertalent ), Jelle Kooiman , Hans van Duijn , Tim Dunnink , Eduard van Sligtenhorst , Kevin Kabbedijk ( Watertalent ). ren van drijvende tunnels . In een land als Noorwegen , met z ’ n vele fjorden , zijn er serieuze plannen om dergelijke tunnels te realiseren . Het onderzoek richtte zich op drie veiligheidsaspecten , waarbij werd gekeken naar het drijfvermogen van de tunnel , de gevoeligheid voor stroming van het water en het meetrillen van de tunnel met de golven in het wateroppervlak . De jury was onder de indruk van de kwaliteit van het onderzoek . Voor het derde veiligheidsaspect hadden de leerlingen zelf een golfbak
Dalfsermarskramer
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl

Jongens ontvangen eerste prijs voor profielwerkstuk

Het was een grote verrassing voor het viertal , toen ze dinsdagavond tijdens de diploma-uitreiking hoorden dat ze de eerste prijs hadden gewonnen van de landelijke Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd . Na hun diploma konden ze ook deze prijs
in ontvangst nemen van organisator Watertalent : een bedrag van 3.000 euro . De vier leerlingen hebben allen het profiel Natuur & Techniek en docent natuurkunde Jan Slager heeft ze begeleid . Het winnende team deed onderzoek naar het realise-
gebouwd met behulp van een oud aquarium . In deze golfbak werden diverse verbindingsmogelijkheden tussen pontons en tunnelbuis getest met schaalmodellen .
De jury vond dat de scholieren grondig onderzoek hebben gedaan en veel initiatief toonden door naar de TU Delft te gaan voor hun praktische experimenten . Bovendien vond de jury het onderzoek heel actueel en had er zelf ook nog wat van opgestoken .
Begeleider Slager was ook erg enthousiast over het resultaat . “ Hun profielwerkstuk stijgt duidelijk uit boven de middelmaat . Dit viertal leerlingen was erg ambitieus en dankzij hun vindingrijkheid , doorzettingsvermogen én de bereidheid om zich in het onderwerp te verdiepen , zijn ze tot dit prachtige resultaat gekomen . Waarbij de TOA ook een compliment verdient voor zijn bereidheid om veel praktische hulp te bieden .”
De Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd is enkele jaren geleden in het leven geroepen om scholieren enthousiast te maken voor een technische of maritieme vervolgopleiding . De wedstrijd biedt examenscholieren de kans om zich te verdiepen in uitdagingen binnen maritieme wereld en de haven en industrie .
De wedstrijd wordt georganiseerd door Watertalent en het Educatief Informatie Centrum Rotterdam . Voor meer informatie over de doelstellingen en aanpak van deze landelijke wedstrijd : www . profielwerkstukkenwedstrijd . nl De wedstrijd met hoogwaardige inzendingen vanuit alle windstreken biedt scholieren begeleiding en inspiratie in de laatste fase van hun middelbareschooltijd . Scholieren kunnen zich nu alweer inschrijven voor het aankomende schooljaar . Gerenommeerde bedrijven zijn ambassadeur van de wedstrijd en bieden de scholieren waar nodig ondersteuning .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL