De Dalfser Marskramer Nr. 27

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 27 Dinsdag 2 juli 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Topdrukte in Tropische verrassing
Modderdag bij
Voetbalfeest bij S . V . zwembad De Meule 5 voor supporters USV 8 CDS Het Kompas 9 Nieuwleusen - PEC 11

Vier dagen baantjes trekken in openluchtzwembad Gerner

DALFSEN – Ruim 400 zwemliefhebbers zwommen vorige week in zwembad Gerner vier dagen lang hun baantjes . Het zonnige weer zorgde ervoor dat de zwemvierdaagse succesvol en gezellig verliep .
Van dinsdag tot en met vrijdag organiseerde het zwembadpersoneel samen met vrijwilligers leuke activiteiten voor de jeugdige zwemmers : stuivertje duiken , darten en penalty schieten . Ook de brandweer kwam vrijdag op bezoek . Voor kinderen zonder zwemdiploma was op woensdag tijdens de kabouterzwemdag in het kleine bad een speciaal parcours uitgezet . Op vrijdag namen de deelnemers hun medailles in ontvangst . De sportievelingen die hebben meegedaan aan de wandel3daagse , de fiets3daagse en de zwem- 4daagse krijgen een Datrionmedaille . De feestelijke uitreiking van deze medailles is woensdag 3 juli om 19.30 bij Trefkoele +.

Midzomerfestival Nieuwleusen biedt een dag vol plezier op nieuwe locatie

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 6 juli vindt het jaarlijkse Midzomerfestival in Nieuwleusen plaats . Dit jaar wordt het festival gehouden op een nieuwe locatie : het terrein bij de Grote Kerk , ’ t Witte Peerd en Museum Palthehof ( Westeinde 5 in Nieuwleusen ). Het festival begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur .
Onder de vlag van Beleef Nieuwleusen belooft het festival een dag vol gezelligheid , muziek en activiteiten voor jong en oud te worden .
De braderie met 40 marktkramen biedt een geweldige kans om langs de kraampjes te struinen en lokale producten , leuke snuisterijen en
Archieffoto Midzomerfestival . Foto Marcel van Saltbommel .
mooie kleding te ontdekken . Muziekliefhebbers kunnen genieten van zomerse klanken van Marieke Jongbloed en Tuesday Moon , die live optreden . Daarnaast verzorgt de jeugdgroep twirlsters van het Crescendo-Excelsior een optreden . Op het festivalterrein staan ook diverse eet- en drinkgelegenheden , waar bezoekers kunnen genieten
van heerlijke hapjes , drankjes en snacks . Er is voor ieder wat wils , van zoete lekkernijen tot hartige gerechten . Voor de jongere bezoekers is er volop vermaak met springkussens , bungeetrampolines en schatgraven bij Museum Palthehof . Daarnaast kunnen zowel kinderen als volwassenen hun spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt , een populaire en gezellige activiteit op het festival . De kleedjesmarkt is van 10:00 uur tot 13:00 uur . Een ander hoogtepunt van het festival is de brommertocht , waarbij deelnemers een mooie tocht van ongeveer 45 kilometer door de omgeving kunnen maken op hun brommer . Aanvang van de tocht is om 14:00 uur . Vechtdal FM zal zorgen voor een live verslag vanaf het festivalterrein , zodat iedereen op de hoogte blijft van de festiviteiten . Het Midzomerfestival in Nieuwleusen belooft een onvergetelijke dag te worden voor alle bezoekers . Met een nieuw en centraal gelegen terrein , een breed scala aan activiteiten en optredens , is er voor ieder wat wils . Kom op zaterdag 6 juli naar het terrein bij de Grote Kerk , ’ t Witte Peerd en Museum Palthehof ( Westeinde 5 in Nieuwleusen ) en beleef een dag vol plezier en samenzijn .

Nachtvlindernacht bij BalkInn

NIEUWLEUSEN - Het terrein van de Natuurboerderij BalkInn doet op vrijdag 5 juli ’ s avonds en ’ s nachts mee aan de Nationale Nachtvlindernacht . Enkele vlinderkenners zetten hun lichtvallen op en geven de toeschouwers hierover informatie . De start is rond 22.00 uur bij zonsondergang en het gaan door tot rond 1.00 uur .
De Nationale Nachtvlindernacht heeft tot doel zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met nachtvlinders . Vorig jaar werd dit evenement voor het eerst gehouden bij BalkInn en met een aanloop van ongeveer 35 mensen was dat een succes . De meeste nachtvlinders leiden een verborgen leven . Daarvoor zijn verschillende methodes om ze toch te zien te krijgen . Er zijn nachtvlinders die op het licht afkomen en gelokt worden met een felle lamp en een opgespannen laken . Dit werkt als een nachtvlindermagneet . Ook een lichtvalbak , gevuld met eierdozen werkt op deze manier . Andere nachtvlinders komen op een geur af . Daarvoor wordt een mengsel van stroop en alcohol op het ruwe oppervlak van bomen aangebracht . De waarnemingen worden doorgegeven aan de vlinderstichting . Op hun website is ook de kaart te zien , waar de Nacht van de Nachtvlinder in Nederland wordt gehouden .
Een opstelling met een lichtbak bij BalkInn in 2023 .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl