De Dalfser Marskramer Nr. 11

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 11 Dinsdag 14 maart 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Raymond Mens Vrijwilligers in
Slotconcert voor
Woonzorglocatie ZGR in Stoomfabriek 7 actie voor NLdoet 9 koor Sursum Corda 11 Brugstede breidt uit 11
1,0 % courtage excl . btw Verkoop van uw woning .
0529 851110

Reünie De Oldtimer trekt veel stappers

NIEUWLEUSEN – In Partycentrum De Deel vond zaterdag een reünie plaats . De reünie was voor alle stappers die in het verleden uitgingen in De Oldtimer , zoals het in de jaren 80 heette .
Met barpersoneel en DJ vanuit vroegere tijden hebben honderden mensen zich kunnen vermaken aan de bar of op de dansvloer . Op zaterdag 14 oktober 2023 volgt er nog een reünie . Het pand van het partycentrum wordt op termijn gesloopt voor de bouw van koopwoningen voor vijftigplussers .

Boerenmarkt in Vilsteren viert eerste lustrum op zaterdag 18 maart

VILSTEREN – Vijf jaar geleden werd de Boerenmarkt in Vilsteren voor het eerst georganiseerd . Reden voor de initiatiefnemers om het eerste lustrum een feestelijk tintje te geven op zaterdag 18 maart .
De boerenmarkt in Vilsteren . Foto : Ron Feijen .
Foto : Marcel van Saltbommel
De boerenmarkt wordt iedere derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur gehouden op het grasveld voor het Huis Vilsteren . Op de markt worden allerlei streekproducten aangeboden , zoals – afhankelijk van het seizoen - vlees , zuivel , meel , kaas , eieren , pasta , brood , vis , groente , honing , kip , jam , bier klein fruit en asperges . Liesbeth Cremers van Landgoed Vilsteren en Gerdie Harmsen zijn initiatiefnemers van de markt . Harmsen verkocht jarenlang kaas op markten en kreeg Cremers enthousiast om iets dergelijks op te zetten in Vilsteren . “ Het Landgoedcentrum leek mij geschikt om streekproducten te verkopen ,” zegt Gerdie . “ Zoiets als
de streekmarkt in Delden , had ik voor ogen . Met van alles wat je op je bord en in je glas wilt hebben .” Liesbeth zag het in haar eentje niet zitten om zo ’ n markt te organiseren , maar met hulp wel . En in plaats van in het Landgoedcentrum , werd het buiten . “ Het opzetten van zo ’ n initiatief , dat wil nog wel ,” zegt ze , “ maar om het daarna in stand te houden , is lastiger . Maar gelukkig hebben we in het bestuur een aardige club mensen die dat wel weet .”
Leuk uitstapje De initiatiefnemers wilden een markt organiseren die meteen een leuk uitstapje zou zijn . Daarom wordt de markt vaak opgeluisterd met live muziek of een ambachtelijke activiteit . De plek waar de markt gehouden wordt , is al sfeervol en in de koude periode brandt daar nog een grote houtkachel . Er staan picknicktafels waaraan de mensen gezellig bij kunnen praten . De enkele keer dat het echt slecht weer was tijdens de boerenmarkt , konden de deelnemers gebruik maken van De Vilsterij , het parochiehuis achter de kerk . En iedere maand is er een ander thema , waar de kraamhouders op in kunnen spelen . Zoals november , slachtmaand .
“ De sfeer van de kraamhouders is onderling goed ,” weet Gerdi , “ er is ook geen concurrentie onderling , omdat er overal maar één van staat . Er is dan weinig ook verloop in de kramen . Ze moeten elkaar aanvullen en een kwalitatief goed aanbod hebben . Zeker in het hoogseizoen staan er zo ’ n 25 kramen .” Liesbeth vult aan : “ De drie vrijwillige marktmeesters Gerard Rietman , Martijn Hulsman en Paul Uitzetter fungeren als gastheer en dragen ook zeker bij aan die goede sfeer . Eén keer per jaar komen de standhouders bij elkaar , voor de gezelligheid , maar ook om aan te geven wat

Thema Water en Duurzaamheid

DALFSEN - De werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Dalfsen organiseert een avond rond het thema ‘ Water en Duurzaamheid ’. Dat gebeurt op donderdag 30 maart om 20.00 uur in De Overkant , Kerkplein 22 .
Na een korte inleiding over ‘ water in Bijbels perspectief ’, worden er twee presentaties van 30 minuten gegeven rondom de thema ’ s ‘ Drinkwater voor nu en later ’ en ‘ Medicijnen en hun invloed op het afvalwater .’ Een praktische invulling voor ons eigen dagelijks leven staat voorop . Iedereen is van harte welkom , opgeven - liefst per e-mail bij Geert Christerus , christerus @ hotmail . com of tel . 06-1961 6007 .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
eventueel beter kan . Zo is het een gezamenlijk project , waar iedereen de schouders onder zet .”
Lustrumviering Het lustrum van de markt wordt op zaterdag 18 mei gevierd met muziek : troubadour Rot Krot uit Heino komt spelen . Om 11.30 uur komt de burgemeester van Ommen , Hans Vroomen , een speciaal boekje in ontvangst nemen met allemaal lustrum-voordeeltjes . In het boekje zit een bon waarmee deelnemers een tas met streekproducten kunnen winnen . Het boekje – geschreven door Rina Steenstra en Gerdie Harmsen - is voor 2,50 euro te koop op diverse plaatsen in de omgeving . Bovendien wordt er in het lustrumjaar iedere maand een tasje met streekproducten verloot , beschikbaar gesteld door de deelnemende ondernemers .