De Dalfser Marskramer Nr. 1

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 1 Donderdag 4 januari 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Nieuw boek ‘ Jaglust Bgm . Hoekstrastraat
Huurappartementen
Kampioenen USV in Nieuwleusen ’ 5 mooist versierd 9 op Haersolteweg 11 en SV Nieuwleusen 15

Levend Ganzenbord

Inwoners beginnen 2024 met duik in koud water

De nieuwjaarspoedel van het ALS-Team Dalfsen-Nieuwleusen op de ijsbaan van Stokvisdennen .
DALFSEN – Op drie plaatsen in de gemeente Dalfsen begonnen inwoners het nieuwe jaar met een frisse duik of plons in het koude water .
De traditionele ‘ Nieuwjaarsduik ’ van het ALS-Team Dalfsen-Nieuwleusen vond dit jaar plaats bij IJsclub Stokvisdennen . Door het hoge water in de Vecht weken de organisatoren uit naar de ijsbaan die praktisch naast de rivier ligt . Hier zat duiken er niet want het water is niet zo diep . In plaats daarvan vond er een ‘ Nieuwjaarspoedel ’ plaats . Na een signaal van een midwinterhoornblazer liepen de ruim honderd deelnemers het water in . Daarna begon het aftellen en dompelde iedereen zich in het koude water . In Nieuwleusen sprongen dappere deelnemers aan de Nieuwjaarsduik van de Roemenië-werkgroep Medgidia in de vijver aan het Vechtland . Foto ’ s van de duik staan op www . dedalfsermarskramer . nl . De opbrengst is bestemd voor de kinderen in Medgidia en omgeving . Daar geeft Sandra Pasman uit Nieuwleusen hen met veel enthousiasme iedere dag aandacht en liefde .
Lemelerveld begon het nieuwe jaar spetterend bij Natuurlijk Heidepark . Het bestuur van het park nam na acht jaar het organisatiestokje over van Anton van der Most . Het inschrijfgeld komt dit jaar ten goede aan Hospice en Logeerhuis Sam .
PUNTHORST - Natuurbeschermingsvereniging werkgroep jeugd ‘ Weer of geen Weer ’ organiseert het spel Levend Ganzenbord op zaterdag 13 januari van 13.30-15.30 uur .
Alle jongeren zijn welkom voor een middag vol plezier , teamwork en uitdagingen , in de schuur van Staatsbosbeheer in Punthorst . De jongeren zelf zijn de pionnen en iedereen moet verschillende obstakels en opdrachten overwinnen om de finish te bereiken . De werkgroep Jeugd zorgt voor snacks en drankjes . SBB , Vijverweg 5 , Punthorst . Opgave : jeugd1 @ nbvijs . nl Leden gratis , niet-leden betalen 1 euro .
Volg De Dalfser Marskramer ook op X en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer

Vuurwerkongeluk door peuk

Jaarwisseling verloopt beheersbaar en sfeervol

NIEUWLEUSEN – Hoewel de jaarwisseling in de gemeente Dalfsen rustig is verlopen haalde de 21-jarige Gerben uit Nieuwleusen in de aanloop naar oud en nieuw het nieuws . Na een vuurwerktrip naar Duitsland vloog zijn auto op een landweg in Zuidwolde in brand .
Het noodlot sloeg toe tijdens het roken . ´ We waren een sigaret aan het roken . Toen die op was , gooide ik hem uit het raam . Maar de wind blies de peuk terug de auto in en toen ging het mis` . De sigaret ontstak het vuurwerk achterin de auto , gevolgd door een luide knal .
Gerben en zijn vriend stapten onmiddellijk uit , maar niet zonder verwondingen . Gerben liep brandwonden op aan zijn been en moest
naar het ziekenhuis . Ondanks deze traumatische ervaringen lieten de mannen zich niet afschrikken . Gerben ´ s vriend is zelfs terug gegaan naar Duitsland om nieuw vuurwerk te halen . De auto is volledig uitgebrand , ondanks pogingen van de brandweer om deze te redden .
Dalfsermarskramer
Archieffoto carbidschieten . Foto Marcel van Saltbommel .
Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een voor de brandweer beheersbare jaarwisseling . De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 47 keer uitgerukt voor incidenten . Het totaal aantal uitrukken rond de jaarwisseling is met 47 lager dan vorig jaar toen er 71 meldingen waren . In de gemeente Dalfsen was carbidschieten ook dit jaar weer populair . IJsselland is aangesloten op de BOCK-campagne ( Bewust Oplettende Carbid Knaller ) waarbij inwoners via ( social ) media geïnformeerd worden over het zo veilig mogelijk schieten met carbid . Rondom de carbidfeesten in Nieuwleusen , Oudleusen , Ankum en Vilsteren zijn er geen bijzonderheden te melden .
* Schilderwerk
Schilderwerk Behangen Glas Service BTW v . a . 9 %
Schildersbedrijf Brouwer Dalfsen , ( 0529 ) 43 17 35
www . brouwerschilders . nl