Creation Final Dergisi Erasmus+ Creaction Projesi Final Dergisi | Page 6

Öğrencilerimizin İnternet Güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırmak için bu konuda öncelikle hazır bulunuşluklarını belirleyen bir ön anket yaptık . Ardından Bilişim derslerinde Güvenli İnternet kullanımı ile ilgili konu işlendi . Okul içinde posterler asıldı ve okul ekranında güvenli internet videoları döndü . Proje panomuzu çeşitli görsel ürünlerle donattık .
Öğrencilerimiz kendi seçtikleri konularda sunumlar hazırlayıp , akranlarını bilgilendirdiler . Bu konular ; İnternetin yararları ve zararları , İnternet etiği , Dijital ayak izi , İnternet istatistikleri .
Öğrencilerimiz internet güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için kendi posterlerini hazırladılar .
GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ ’ nü 5 Şubat 2019 ’ da okul öğrenci ve velilerimiz ile kutladık .
Programda Bilişim öğretmenimiz Halef Sakallı internette nasıl güvende olabiliriz ? konusunda bir sunum yaptı . Ardından öğrencilerimizin hazırladığı internet konulu drama çalışmasını izledik .
Program sonunda katılımcılara internet güvenliği konusunda bastırılan broşürler dağıtıldı .
Güvenli İnternet Günü
Öğrencilerimize güvenli internet eğitimi öncesi ve sonrasında uyguladığımız anket sonuçlarına göre ; iki anket arasındaki farkın % 6,61 arttığı görülmüştür .
6