Cottover_Magasin_FI | Page 15

Kuva : Fredrik Hjerling
Cecilia Solér :
” Ei ole olemassa merkkien viidakkoa ” – on olemassa muutama vakava ympäristömerkki ”

TUTKIJA YMPÄRISTÖMERKEISTÄ : DRAMAATTINEN KASVU

On hyvin yleistä , että kaupoilla on oma brändi , jonka ajatuksena on edistää omia kestävän kehityksen pyrkimyksiään tai omistaa mallisto , joka keskittyy ympäristöön tai kestävään kehitykseen . Göteborgin yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija Cecilia Solérin mukaan yksittäisten merkkien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja lainsäädäntöä on päivitettävä sen mukaan . Cecilia Solér on tutkinut markkinointia ympäristöargumentein 1980-luvulta lähtien .
- Erilaiset ympäristömerkit ja omat tuotemerkit ovat lisääntyneet valtavasti viimeisen kolmen - neljän vuoden aikana . Yksi syy siihen on se , että yrityksiin sovelletaan korkeampia kestävän kehityksen standardeja , mutta ne ovat myös yhä enemmän median tarkastelun kohteena . Näen , kuinka merkit pystyvät lievemmillä vaatimuksilla varmistamaan suurten tavaramäärien toimitukset ja lisäämään niiden osuutta markkinoista . Yksi esimerkki on alan oman aloitteen , BCI : n ( Better Cotton Initiative ) nousu , joka on johtanut GOTS : n ( luomuviljelyn ) laskuun yksittäisten jälleenmyyjien keskuudessa .
Cecilia Solér uskoo , että kuluttajien kaupoissa kohtaama tieto on harhaanjohtavaa . Hän varoittaa ” kestävän ” käsitteen rapautumisesta ja antaa esimerkin :
- Esimerkiksi BCI : n ja GOTS : n kaltaisia sertifikaatteja ei voida rinnastaa toisiinsa . BCI : llä on erittäin alhaiset kemialliset vaatimukset verrattuna GOTS : iin . Torjunta-aineiden salliminen , mitä BCI tekee , ei ole ympäristön kannalta kestävää .
Parempaa sääntelyä tarvitaan
- Viranomaisten ja poliitikkojen on pysyttävä perässä ja päätettävä , mitä voidaan kutsua ympäristömerkiksi . Merkkejä on nykyään monenlaisia ja on ymmärrettävä , että kulutus tapahtuu kilpailuilla markkinoilla . Jos ympäristömerkkejä ei säädetä , vaikka yhä useampi yritys haluaa olla kestävä ja muotiteollisuus on median ” mikroskoopin alla ”, kehitetään aloitteita ( merkkejä ), jotka ovat halpoja ja asettavat suhteellisen alhaiset standardit tavoitteenaan kilpailla ” ympäristötietoisista ” kuluttajista .
Cecilia Solér uskoo , että markkinavoimien on annettu tuhota liian vapaasti ja lainsäädäntö on jäänyt taakse .
- Mielestäni sääntelykehystä on muutettava . Se ei ole pysynyt muutosten perässä ja lainsäätäjien on tehtävä asialle jotain . Laissa on oltava kannustimia työskennellä vakavien merkkien kanssa . Ei ole olemassa merkkien viidakkoa – on olemassa muutamia vakavia ympäristömerkkejä , jotka ohjaavat ihmisiä kestäviin valintoihin .
Lainsäätäjät eivät ole ainoita , joiden täytyy pysyä kehityksen mukana . Cecilia Solérin mukaan ympäristömerkkien on täytettävä myös tämän päivän brändien tarve luoda suhteita . Kuluttajan käyttäytymistä ohjaa halu omistaa jotain , joka on yhteiskunnallisesti haluttua . Voit antautua ilmiön vaikutuksen alaiseksi , tietäen varsin hyvin että se ei vaikuta siihen kuinka hyvin vaate täyttää ympäristövaatimukset . Kuten se , että yritys työskentelee kestävään kehitykseen liittyvien asioiden parissa .
Näin voit suhtautua ostokseen myönteisesti yksinkertaisesti siksi , että haluat kyseisen vaatteen . Tämä asettaa ympäristömerkeille enemmän vaatimuksia kuin pelkkä hyväksyntä siitä , että tuote täyttää tiukat ympäristövaatimukset .
- Kuluttajat , jotka ovat ympäristötietoisempia , luottavat usein merkkeihin ja sertifikaatteihin . Vastatakseen sellaisten kuluttajien tarpeisiin , jotka eivät ole yhtä tiukkoja , mutta haluavat silti tehdä oikean valinnan ympäristön kannalta ja samalla omistaa jotain haluttua , ympäristömerkkien on ponnisteltava ja rakennettava brändiään samalla tavalla kuten Joutsenmerkki on tehnyt .
Lähde : ” Gröna märkningar – en djungel ?” Julkaisija Miljömärkning Sverige . Lue lisää www . nordic-ecolabel . org COTTOVER 15