Cottover_2022_FI | Page 5

BSCI ( Business Social Compliance Initiative ) BSCI on Eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli , jonka tavoitteena on ns . riskimaiden tavarantoimittajien työolojen parantaminen kansainvälisten sopimusten vaatimalle tasolle sekä selkeyttää ja yhtenäistää yritysten tekemää tavarantoimittajien valvontaa . Yhteistyön tavoitteena on varmistaa , että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa .
Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh . Accord on sitova sopimus , jonka tarkoituksena on parantaa Banghladeshin tekstiiliteollisuuden rakennus ja paloturvallisuutta . Accord tekee tarkastuksia , pitää paloturvallisuuskoulutuksia sekä kunnostaa rakennuksia alueella .
Textile Exchange on ei-kaupallinen organisaatio , joka työskentelee tekstiiliteollisuuden vastuullisen laajenemisen sekä luomupuuvillan tuotannon puolesta .
Clean Shipping Indexin tavoitteena on vaikuttaa laivayhtiöitä käyttämään puhtaampia aluksia antamalla korkeat pisteet tehokkaimmille aluksille . Kuljetusten ostajat voivat käyttää Clean Shipping Indexiä laskeakseen ja minimoidakseen ekologisen jalanjälkensä .
Mistra Future Fashion on kestävän kehityksen mukainen tutkimusohjelma , joka edistää muotiteollisuuden positiivisen tulevaisuuden puolesta . Tutkimusohjelmalla on ainutlaatuinen näkökulma , sillä visiona ja päämääränä on varmistaa systemaattinen muutos teollisuuden muuttamiseksi kestävänkehityksen mukaiseksi . Heidän vuorovaikutteinen lähestymistapa koostuun mm . suunnitellusta toimistusketjusta , käyttäjistä ja kierrätyksestä , yhteistyöstä yli 40 tutkimusryhmän ja alan yhteistyökumppanin , kuten Cottoverin kanssa .
5