Cottover_2022_2023_FI | Page 4

Made with Fairtrade Cotton
Fairtrade ® , eli Reilu kauppa , on kansainvälinen merkintä , joka taistelee köyhyyttä vastaan . Reilun kaupan tuotteet voi tunnistaa puuvillavaatteista merkinnän avulla . Puuvillan viljelijöille taataan vähimmäishinta , joka kattaa puuvillan kestävän tuotannon kulut . Puuvillan viljelijä saa myös ylimääräisen palkkion , joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin , sairaaloihin tai kaivoihin . Reilulla kaupalla on myös kriteerit demokratiaan ja vaatii , että työntekijöillä on oikeus järjestäytyä . Lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua eikä työskennellä . Kaikki puuvillamme tulee Reilu kauppa-sertifioiduilta tuottajilta .
Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on tunnetuin ympäristömerkki Suomessa . Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa - raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi . Haitallisia kemikaaleja vältetään valmistuksen aikana . Joutsenmerkki tekee vaatimuksia työolojen parantamiseksi ILO : n perusyleissopimusten mukaisesti ja valvoo myös tiukasti laatuvaatimuksia .
GOTS on kansainvälinen vaatteiden ja tekstiilien merkinnöistä vastaava organisaatio . Gots käyttää aina orgaanista puuvillaa ja polyesteri tulee olla kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu . Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja . GOTS : n avulla varmistetaan , että ILO : n perussopimuksia noudatetaan ja että jäljitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä .
“ THE CLOTHES AGAINST YOUR SKIN DEFINES WHO YOU ARE AND BY CHOOSING PRODUCTS WITH CARE YOU CAN IMPACT ON LABOUR CONDITIONS FOR WORKERS
AND THE ENVIRONMENT . IT ´ S NOT ONLY OUR PRODUCTS
THAT MAKES A DIFFERENCE . WE ARE ALSO INVOLVED IN MANY
PROJECTS AIMED MAKING THE WORLD A BETTER PLACE ”
OEKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointi järjestelmä . Merkki takaa ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita , jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia . Saadakseen Oeko-tex -merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit , jotka osoittavat ettei niistä löydy terveydelle haitallisia kemikaaleja . Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa .
4