Clique Suomi Basic Active | Page 2

YOUR COMPLETE
PROMOWEAR SUPPLIER

Lankavärjätyt kankaat . Tulevaisuuden trendi .

Ilmastonmuutoksen ja vesipulan uhatessa tekstiilivalmistajat etsivät jatkuvasti tehokkaampia tuotantomenetelmiä . New Wave Group on tarkkaillut kehitystä tiiviisti , ja olemme erityisen innoissamme lankavärjätyistä kankaista . ” Lankavärjäys on ympäristöystävällisempi ja tehokkaampi värjäysmenetelmä . Olen hyvin ylpeä siitä , että voimme tarjota lankavärjättyjä tuotteita asiakkaillemme ”, sanoo Mark Cao , New Wave Groupin pääostaja .
URAAUURTAVA MENETELMÄ
Lankavärjättyjen kankaiden kuidut värjätään jo kehruuvaiheessa . Menetelmässä syntyy huomattavasti vähemmän jätettä ja saasteita kuin perinteisessä värjäysprosessissa . ” Yleensä värin kiinnittämiseksi kankaan kuituihin joudutaan käyttämään suuria määriä vettä ja höyrypainetta ”, Mark Cao sanoo . ” Tämä tapahtuu suurissa sammioissa . Prosessin jälkeen sammioiden sisältö joudutaan tyhjentämään , ja myrkyllinen jätevesi saattaa päätyä vesistöihin . Lankavärjäyksessä tämä vaihe voidaan ohittaa kokonaan , mikä tekee menetelmästä huomattavasti puhtaamman ja tehokkaamman .”
VEDENKULUTUS VÄHENEE 85 %
” Voisi sanoa , että perinteinen värjäys on kemiallinen prosessi , kun taas lankavärjäys on fysikaalinen prosessi ”, Mark Cao kertoo . ” Lankavärjäyksessä kuitu-raaka-aine ja väripigmentti sulautetaan yhteen , jolloin kankaita ei enää tarvitse erikseen värjätä .” Prosessissa säästyy paljon vettä ja energiaa , eikä myrkyllisiä jätevesipäästöjä synny lainkaan . Vettä kuluu jopa 85 % vähemmän . Esikutistamiseen tarvitaan edelleen jonkin verran vettä , mutta prosessi ei saastuta huuhteluvettä , koska väri on jo kiinni kankaassa .”
KESTÄVÄ VÄRJÄYSTULOS
” Lankavärjättyjen vaatteiden värinpitävyys on huippuluokkaa ”, Mark Cao kertoo . ” Tämä johtuu siitä , että lankavärjätyn kankaan kuitu on kauttaaltaan värjätty . Perinteisellä menetelmällä värjätyn vaatteen väri haalistuu nopeasti auringolle altistuvista kohdista , ja ero näkyy myös vaatteen sisä- ja ulkopuolien välillä . Lankavärjätyille kankaille ei käy näin ; niiden väri ei haalistu .”
TULEVAISUUDEN TRENDI
” Lankavärjäys on tullut jäädäkseen ”, Mark Cao sanoo . ” Kysyntä kasvaa Kiinan tekstiiliteollisuudessa , ja Kiinan viranomaiset edistävät tätä kehitystä . Alalla ymmärretään , että ympäristövaikutuksia on pienennettävä , ja lankavärjäys on yksi tehokkaimmista keinoista . Sillä on varmasti roolinsa tulevaisuuden tekstiilituotannossa .”
YMPÄRISTÖHYÖDYT :
KULUTTAJILLE KOITUVAT HYÖDYT :
Vähentää veden kulutusta 85 %
Vähentää kemikaalien kulutusta jopa 75 %
Ei aiheuta myrkyllisiä jätevesipäästöjä
Vähentää CO 2 -päästöjä yli 50 %
Erinomainen värin valon kesto
Erinomainen värin pesunkesto
2 CLIQUE ® BASIC ACTIVE