Com és la vida d'un jerbu:
El jerbu a la Natura passa més de 50% del seu temps investigant, excavant, buscant menjar i també corrent per gastar la gran energia que té.
Normalment alternen hores de son amb hores d'activitat durant tot el dia, menja molt a causa de la gran energia que gasta i rosega tot el que se li posa per davant per desgastar les seves dents.
Quan un jerbu es desperta de la seva migdiada estira les potes cap a endavant i badalla, els dies de molta calor roman al cau per estar més fresc, a l'hora de dormir la posició normal és enrotllar-se de tal manera que sembla una piloteta de pèl, mai molesteu a un jerbu mentre dorm ja que podria enfadar-se i mossegar-vos.
La curiositat és la característica principal d'un jerbu, quan entris a l'habitació on els tens, automàticament s'aproparà a tu per veure quina joguina o quin menjar li portes, i si fiques la mà el primer que farà és olorar-la i apujar-se al teu braç si el deixes.
És molt recomanable canviar cada setmana les joguines tant de lloc com posar-los nous, és millor posar-los pocs i anar-los canviant, que molts i no canviar-los mai, ja que un perd l'interès pels objectes molt ràpidament.
S'han fet experiments en els quals un jerbu famolenc en un laberint ha preferit investigar cada racó abans d'arribar al menjar.
Quan un jerbu se li sorprèn per darrere, saltarà cap amunt, però pot saltar cap a endavant, cap a enrere, o girar en rodó en l'aire.
Quan un jerbu senti molta curiositat per alguna cosa, es posarà a dues potes i s'estirarà tot el que pugui posant-se fins i tot de puntetes, també és la seva forma preferida per menjar i beure aigua o per quan volen fer una pausa per descansar. Usen la seva cua per mantenir l'equilibri quan seu, quan aterra
després d'un salt i fins i tot per canviar de direcció en l'aire quan salta.
En el seu hàbitat natural usen les seves potes posteriors per desplaçar-se a gran velocitat això és el motiu pel qual se´l coneix com “cangur” o “granoteta del desert”. A la Natura pot saltar fins a 50 cm d´alt.