H
HORIZON 2020
Genel olarak, H2020 projelerİnde en az 3 farklı AB üyesi ülke veya asosİye ülkeden en az 3 bağımsız kuruluşun yer alması gerekmektedİr.
ORIZON 2020’YE HANGİ
ÜLKELER KATILABİLİR?
AB Üyesi Ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Asosiye Ülkeler: Asosiye Ülkeler listesinin Horizon 2020 ilk çağrıları sonrası hibe anlaşmalarının imzalanacağı sürece kadar belirleneceği öngörülmektedir: Arnavutluk, Bosna Hersek, Faroe Adaları, Makedonya Cumhuriyeti, İzlanda, İsrail, Moldova, Karadağ, Norveç, Sırbistan ve Türkiye.
Üçüncü Ülkeler
Katılım koşulları hakkında daha detaylı bilgiye Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından çıkarılan 11 Aralık 2013 tarihli 1290/2013 numaralı yönetmelikten ulaşabilirsiniz.
En Az Katılımcı Sayısı Nedir?
Projelere minimum katılımcı sayısı ve aranan özellikler proje türüne göre değişmektedir. Çerçeve Programlarına yapılan bireysel projeler hariç tüm başvurularda aranan ana koşul, işbirliğidir. Programa dahil olan Aday Ülke kuruluşları, üye ülke kuruluşları ile aynı hak ve yükümlülüklere sahiptir. Minimum katılımcı sayısı sağlandıktan sonra projelere uluslararası örgütler ve 3. ülke kuruluşları da katılabilir.
Genel olarak, H2020 projelerinde en az 3 farklı AB üyesi ülke veya asosye ülkeden en az 3 bağımsız kuruluşun yer alması gerekmektedir.
HORIZON 2020’YE KATILMANIN AVANTAJLARI
Bilginin, yeteneklerin ve uzmanlığın ortaklaşa kullanılabileceği uluslararası bir konsorsiyum
içinde yer alabilme
İleri teknoloji geliştirilmesi
İleri teknolojiye erişim
Alanında uzman kilit oyuncularla işbirliği
Yeni pazarlara erişim
Teknolojide uluslararası standartların geliştirilmesi
Doğru teknolojiyi ve bilgiyi transfer etme imkanı
Kariyer gelişiminin desteklenmesi
KOBİ’ler için dışa açılma fırsatı
AB’yle entegrasyon sürecine katkı
Avrupa dışındaki ülkelerle de işbirliği yapabilme imkanı
Yapılması planlanan bir araştırmanın mali açıdan desteklenmesi
09