Bosforce Life Sonbahar Sayı: 1 | Page 27

• Raflar ve biblolar Biblolarınızı azaltın. Ne kadar az biblo, o kadar az toz alınacak eşya( hatta sıfır biblo sıfır tasa)… Artık tutmak istemediğiniz kitaplarınızı ayırın ve bağışlayın. Dergilerde de, kendinize mesela üç ay gibi bir sınır koyarak eski dergilerinizi bağışlayın( ya da kağıt çöpüne atın).
BANYO
• Banyo oyuncakları Su fışkırtan oyuncaklar küflenebileceği için atın. Diğer oyuncakları belli aralıklarla bulaşık makinesinde yıkamayı unutmayın. Diğer eşyalarda olduğu gibi oyuncak sayısını da azaltmayı ve dönüşümlü olarak ortaya çıkarmayı düşünün.
• İlaçlar Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları çöpe atın. Eski ilaçlardan kalma damlalık, plastik kaşık ve benzeri materyalleri atın.
• Kıyafetler Eğer şimdi hoşuna gitmiyorsa sonra da gitmeyecektir. Artık dolabınızda yer tutmasının gereği yok.( Daha önce de önerdiğim gibi) Bütün askılarınızı ters çevirin. Bir kıyafeti giydiğiniz zaman askıyı doğru şekliyle geri koyun. Böylece bir zaman sonra neleri hiç giymediğinizi fark edeceksiniz. Mevsimlik kıyafetlerinizi mevsimi geçtiğinde kaldırıp yerden kazanın.
• Çocukların eşyaları Çocuğunuzu da bu toplanma işine dâhil edin. Bunu onların arkasından değil onlarla beraber yapın. Böylece onlara da alışkanlık kazandırın. Tabii ki kırık parçaları atmalı, benzer oyuncakları gruplamalı ve onların artık oynamadığı oyuncakları bağışlamalısınız. Her yeni oyuncak geldiğinde“ bir oyuncak içeri bir oyuncak dışarı” kuralını uygulayın.( Bunu kıyafetlere de uygulayabilirseniz şahane!) Muhtelif oyuncaklara bir sınır koyun. Fast-food restoranlarından gelen oyuncakları bir arada tutun. Koyduğunuz sınıra gelince bir kısmını dağıtın. Özel koleksiyonlar için belli bir alan oluşturun.
26 // 27