Birinci Bölgelerarası Toplantı Çalışma Raporu Özeti | Page 65

yapıldığına karar verilen tespitler nedeniyle sözleĢmesi feshedilen eczacının uğradığı her türlü maddi ve manevi zarar, tespiti yapan eczacı odası ile Türk Eczacıları Birliğince müteselsilen karĢılanır. Ancak Kurum aleyhine dava açılması halinde, açılan dava Türk Eczacıları Birliğine ihbar edilir. Protokolün eki( EK-4) uyarınca Bölge Eczacı Odası koordinasyonluğunda yapılan reçete dağıtım iĢlemleri bu madde kapsamı dıĢındadır.
Uygulanan toplam 13 fesih iĢleminden 1 tanesi, ilgili eczacı tarafından açılan davada alınan Ġhtiyati Tedbir Kararı gereğince durduruldu.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan fesihlerin illere göre dağılımı;
Ġl
Fesih Sayısı
Ağrı
12
Ġzmir
1
22) Hukuk Birimi Tarafından Yürütülen çalıĢmalar
Türk Eczacıları Birliği Hukuk Birimi çalıĢmaları dönemler halinde, dört ana konu baĢlığı altında toplanmaktadır: 1) Türk Eczacıları Birliği ile Bölge Eczacı Odaları arasında yürütülen faaliyetler, 2) Türk Eczacıları Birliği ile Devlet Kurumları arasında yürütülen faaliyetler, 3) Türk Eczacıları Birliğinin Kendi Bünyesinde yürüttüğü faaliyetler, 4) Türk Eczacıları Birliği ‟ nin Mahkemeler nezdinde yürüttüğü faaliyetler.
22.1) Türk Eczacıları Birliği Ġle Bölge Eczacı Odaları Arasında Yürütülen Faaliyetler
a) Bölge Eczacı Odalarımızdan; 22.03.2010 tarih ve 25673 sayılı Resmi Gazete ‟ de yayımlanan BeĢeri Tıbbi Ürünlerin Güvenliğinin Ġzlenmesi ve Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik, Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalarla ilgili hazırlanan Yönetmelik Taslağı, hakkında, çalıĢma yaparak rapor hazırlamaları talep edildi. Bölge Eczacı Odalarımızdan gelen bu raporlar ve Birliğimizin konu hakkında kendi bünyesinde yürüttüğü çalıĢmalar neticesinde sentez raporlar oluĢturularak, Yönetmelik Taslağı hakkında yürütülecek çalıĢmalar ve izlenecek hukuksal yollar belirlendi.
b) 23.06.2010 tarih 27620 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, eczane açılıĢlarında istenen belgeler arasında yer alan“ Eczanenin muvazaalı olup olmadığı hususunda Bölge Eczacı Odasınca verilmiĢ değerlendirme raporu” nun tanımı Ģu Ģekilde düzenlendi;
“ h) Eczanenin muvazaalı olup olmadığı hususunda Bölge Eczacı Odasınca verilmiĢ değerlendirme raporu; bu rapor Eczacı Odası yetkililerince 20 iĢ günü içerisinde ispatlayıcı belgelerle birlikte Ġl Sağlık Müdürlüğüne verilir. Belirtilen süre sonunda rapor verilmediği takdirde muvazaa konusunda Ġl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince 10 iĢ günü içerisinde karar verilir. Bölge Eczacı Odasının verdiği rapor ile Ġl Sağlık Müdürlüğünün görüĢlerinin birbiri ile örtüĢmediği durumlarda muvazaa konusu, Ġl Sağlık Müdürünün baĢkanlığında, il sağlık müdürlüğü ve eczacı odası tarafından görevlendirilen yetkililerden oluĢan Muvazaa Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilir. Bu Komisyonda muvazaa konusunda mutabakata varılamaması durumunda, dosya belgeleriyle birlikte ivedilikle Bakanlığa gönderilir. Bakanlıkça, Türk Eczacıları Birliğinin uygun göreceği temsilcilerin de yer alacağı bir komisyon tarafından değerlendirme yapılarak muvazaaya iliĢkin karar Ġl Sağlık Müdürlüğüne bildirilir.”