Birinci Bölgelerarası Toplantı Çalışma Raporu Özeti | Page 37

Komisyonun bu ilk toplantısına Ġstanbul, Ankara, Adana, Bursa, EskiĢehir, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Aydın, Malatya, Elazığ, Ordu, Manisa ve Kocaeli Eczacı Odalarından temsilciler katılım sağlamıĢ ancak Sivas ve Yozgat Eczacı Odalarından katılım gerçekleĢtirilmedi.
Toplantıda, Odaların Protokolün 3.7 Maddesi ve eki EK-4 ile belirlenen dağıtım esasları hakkında dile getirmiĢ oldukları görüĢler alınarak, oluĢturulacak olan bu sistemin iĢleyiĢine esas teĢkil edecek hususlar değerlendirildi.
Komisyon, sistemin amacının, özellikle hasta mağduriyeti nedeniyle açılan davalara karĢı Ģeffaf, herkes tarafından görülebilir bir Ģekilde oluĢturulması ve iptalinin önüne geçilmesinin gerekli olduğu konusunda mutabakata vardı. Bu nedenle, tevzi sisteminin TEB ‟ in oluĢturduğu sistem üzerinden yürümesinin bu konuya katkı sağlayacağı ve takibi de kolaylaĢtıracağı konusunda görüĢ birliğine varıldı.
Ayrıca Protokolün 3.7 Maddesi ve Protokol eki EK-4 ile düzenlenen hükümler doğrultusunda, Merkez Heyetinin 08.02.2012 tarihli toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucunda; sıralı dağıtım uygulaması ile ilgili olarak, sıralı dağıtım için uygulanacak yeni sistemi kurgulamak üzere, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti bünyesinde bir komisyon oluĢturulmasının yanı sıra, yapılmasına karar verilen iĢlemler, 09.02.2012 tarih ve 38. A. 00.000811 sayılı yazımız ile Bölge Eczacı Odalarına duyuruldu( EK-25)
3.7 Maddesi kapsamında düzenlenen EK-4 ile tanımlanan gruplarda yer alan ilaç isimleri ile ilgili listeler Birliğimizce yapılmıĢ olan çalıĢma sonucunda hazırlanarak Medula Eczane Provizyon Sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla 27.02.2012 tarih ve 38. B. 01.05.02.000927 sayılı yazımız ekinde SGK BaĢkanlığı GSS Genel Müdürlüğü Ġlaç ve Eczacılık Daire BaĢkanlığı ‟ na gönderildi. Ayrıca bu listeler hem 28.02.2012 tarih ve 38. A. 00.000959 sayılı BEO yazımız ekinde Bölge Eczacı Odalarına iletildi hem de 28.02.2012 tarihinde Birliğimizin web sitesinden( www. teb. org. tr) yayımlandı.
Sonrasında Bölge Eczacı Odalarına gönderilen 23.03.2012 tarih ve 38. A. 00.001275 sayılı yazımız ile sistemin uygulanmasına 02 Nisan 2012 Pazartesi tarihinde baĢlanacağı ve Protokol eki EK-4 1. Maddesinde yer alan;
“ Eczacılar, protokolün( 3.7.) numaralı maddesinde yer alan reçeteleri karşılarken, TEB Merkez Heyeti tarafından oluşturulan yazılım programında yer alan farklı grup uygulaması ve sıralama sistemi uyarınca işlem yapacaklardır.” Ġfadesi gereğince, eczacıların Birliğimizce hazırlanan yeni sistemden reçeteleri karĢılamalarının sisteme dahil olan reçetelerin ödemelerinde herhangi bir sorunla karĢılaĢmalarının önüne geçeceği ve sistemin de Odalar tarafından Birliğimizin Oda Yönetim Panelinden yürütülmesinin gerekliliği vurgulandı. Bu itibarla da, Odaların, Oda Yönetim Paneli ‟ nden( www. teb. org. tr / recetetevzi) bölgelere göre EK-4 ‟ de yer alan reçete / ilaç grupları için kota üst limitlerini belirleyerek, bilgi giriĢlerini 27 Mart 2012 Salı günü mesai bitimine kadar tamamlamaları istendi.
Yazıda ayrıca, Protokol eki EK-4 2. Maddesi ‟ nin,“ Sıralamaya girmek istemeyen eczacılar, Bölge Eczacı Odasına yazılı başvuruda bulunur. Bunun dışındaki eczacılar, kota üst limiti esasına göre kapsamdaki reçeteleri karşılar.” Ģeklinde düzenlenmesinden ötürü, konunun üyelere duyurulması ve EK-4 ‟ de yer alan reçete / ilaç gruplarının dağıtımına girmek istemeyenlerin, hangi gruplarda yer almak istemediklerine dair bilgileri, Oda ‟ ya yazılı baĢvuru ile vermelerinin gerekliliğinin hatırlatılması istendi.