Birinci Bölgelerarası Toplantı Çalışma Raporu Özeti | Page 24

Uygulama Tebliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Tebliğin” 14 numaralı maddesi ile değiĢik 6.2.33. maddesinin dava konusu 3. Fıkrasındaki *“ tek göze maksimum 6” kısmının yürütümünün durdurulduğu, 01 / 02 / 2012 tarihinden baĢlayarak Sağlık Uygulama Tebliğinin ilgili maddesinin bu doğrultuda yürütüleceği bildirildi.
* 6.2.33. Yaş Tip Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonunda Kullanılan İlaçların Kullanım İlkeleri( 3) Ranibizumab ömür boyu tek göze maksimum 6 enjeksiyon olmak üzere; hasta anamnezi, FFA ve lezyona ait renkli resim 3 ay süreli sağlık kurulu rapora eklenerek birer ay arayla 3 kez yükleme dozuyla başlanır. Hastalar izlenerek göz dibi bulguları, görme keskinliği ve optik koherens tomografileri değerlendirilir ve tekrar tedavi gerekirse bu bulgular ve tedaviye devam kararı her uygulama için düzenlenecek yeni sağlık kurulu raporunda belirtilir. Konu hakkında bilgilendirme www. teb. org. tr adresinde yayınlandı ve Bölge Eczacı Odalarına duyuruldu.
5.12) Sosyal Güvenlik Kurumu BaĢkanlığı tarafından www. sgk. gov. tr adresinde“ Trafik Kazalarına Bağlı Tedavi Giderleri” konulu 2012 / 5 sayılı Genelge yayınlandı.
Genelgenin“ 1-6111 Sayılı Kanununun Yürürlük Tarihinden Sonra Verilen Hizmetler” baĢlıklı maddesinin 7. fıkrası;
“( 7) Trafik kazalarına bağlı ilaç giderlerinin ödemelerinde SHS ‟ lerde( sağlık hizmet sunucusu) düzenlenen reçeteler üzerinde reçeteyi yazan hekimce trafik kazasına bağlı tedavi reçetesi olduğu mutlaka belirtilecektir. Ġlaç giderleri eczane provizyon sistemi üzerinden SUT hüküm ve ekleri esas alınarak Kurumca karĢılanacaktır. Genel sağlık sigortalısı olmayanlar için SPAS uygulamasına geçen tüm illerde T. C. kimlik sorgulaması yapılarak karĢılanacaktır. SPAS uygulamasına geçmeyen illerde ise faturalar manuel ortamda değerlendirmeye alınacak bilahare düzenlenecek bir form üzerinden gerekli veriler il müdürlüklerinden toplanılarak elektronik ortama taĢınacaktır.” ġeklinde düzenlenmiĢtir.
Konu hakkında bilgilendirme www. teb. org. tr adresinde yayınlandı. 16.02.2012 tarih ve 38. A. 00.000863 sayılı yazı ile Bölge Eczacı Odalarına duyuruldu.
5.13) 21.01.2012 tarih ve 28180 sayılı Resmi Gazete ‟ de yayımlanan SUT değiĢikliği ile uygulanmaya baĢlanan YeĢil Alan Muayenesi kapsamında, acilde yazılan fakat ayaktan iĢlemi yapılan raporlu / raporsuz reçetelerdeki ilaçların hangi hususlar dikkate alınarak karĢılanacağı konusuna açıklık getirilmesi için Birliğimiz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu BaĢkanlığı ‟ na baĢvuruda bulunuldu.
Konu ile ilgili Kurumdan baĢvurumuza cevaben gelen 01.03.2012 tarih 4195609 sayılı yazı ile acil servislerde yeĢil alan uygulamasının;
- SUT eki Ek: 8 de 520.021 kodu ile yer almakta olduğu,
- Acil servislerde yapılan muayenesi sonucunda hekim değerlendirmesine göre yeĢil alan muayenesi kapsamına girdiği belirlenen hastaların ayaktan tedavi kapsamında değerlendirilmesi, söz konusu reçetelerin SUT ‟ un 6.1.1. Reçete ve Sağlık Raporlarının Düzenlenmesi baĢlıklı maddesi ve SUT ‟ un diğer hükümleri doğrultusunda düzenlenmesi gerektiği bildirildi.